Ismét élre állt a JFC

Veretlenségét és az első helyet is elveszítette egy héttel korábban, az Eger elleni találkozón a több kulcsjátékosát nélkülöző Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Az újabb fordulóban adott volt az esély, hogy a Salgótarjánnal szemben bizonyítsák Sándor Istvánék, csak lépést tévesztettek, de a menetelés folytatódik.

Az eltiltását letöltő Svedyuk, valamint a legutóbb apai örömök miatt hiányzó Szemere is ott volt a kezdő tizenegyben, a sérült Szöllősi viszont még nem térhetett vissza társai közé. Az újonc nógrádiak egy hete nyertek először a bajnokságban, ám figyelmeztető volt, hogy előzőleg két élcsapat, az ESMTK és a Szolnok otthonából egyaránt pontot raboltak. Soraikban néhány rutinos játékossal, a kispadon pedig a korábban az élvonalban is edzősködő Vágó Attilával igazolták a várakozásokat, szervezett játékukkal kevés teret engedtek a JFC támadásainak. Igazi ziccer szinte nem is alakult ki, az utolsó passzok pontatlansága, a balszerencse vagy egy jól közbeavatkozó védő rendre meghiúsította a közvetlen gólveszélyt. Aztán jászberényi szempontból a legjobbkor tört meg a jég, az első félidő utolsó percében László indításával Farkas hagyta faképnél a védőjét a jobb oldalon, beadását az érkező Svedyuk az átvétel és egy igazítás után nyolc méterről küldte a kapuba (1-0).

A szünetet követően sem adta meg könnyebben magát az SBTC, valamivel több mint negyedóra elteltével két percen belül két szituációból is rosszul jött ki Arany László csapata. Előbb egy parádés Szemere-Farkas-Svedyuk akció végén a berényi szélső lövését védte bravúrral a tarjániak kapusa, majd a félpályánál az ellenfelével szemben törlesztő Fejest állította ki a játékvezető. A JFC mestere gyors taktikai cserével – Farkas helyett Szanyi állt be –, csapata pedig a lehető legjobb módon, góllal reagálta le a nehéz pillanatokat. Szemere jobbról hajszálpontosan kanyarított középre, Ludasi pedig nyolc méterről a kapu bal oldalába fejelt (2-0). Hogy nagyon ne nyugodhassanak meg a jászsági drukkerek, öt perc múlva a vendégek ugyancsak jobb oldali beadás után szépítettek, miután a visszafutó Lászlóról balszerencsés módon saját kapufájára, majd a jobb alsó sarokba perdült a labda (2-1). Bő negyedórát kellett még kibírni emberhátrányban, amit taktikus játékkal, labdatartással és jó védekezéssel sikerült megvalósítani. A vendégeknek egy komolyabb helyzetük volt, amiből kapu fölé emeltek, az utolsó percekben pedig még a jászberényi kapus, Miski sérülése adott okot aggodalomra, ám ahogy a csapat, úgy a hálóőr is helytállt a lefújásig.

Jászberényi FC – Salgótarjáni BTC 2-1 (1-0)

Az első játékrészben kicsit még „kísértett” az egri mérkőzés, a JFC óvatosabb volt, nem pörgette csúcsra a fordulatszámlálót, a gól aztán – mint majdnem mindig – tartást és higgadtságot hozott. A kiállítás után szinte új meccs kezdődött, ám az összeszedett csapatjátéknak és a kitűnően beszálló cseréknek is köszönhetően ezt a szakaszt is hozták a mieink, megérdemelten győztek az utolsó félórában feszültté váló összecsapáson.

Az ESMTK otthon maradt alul a Sényő elleni rangadón (0-3), s bár a Szolnok győzött, a jászberényi gárda a négy 16 pontos közül legjobb gólkülönbségének köszönhetően visszaszerezte az első helyet a tabellán. A következő hétvégén szünet lesz a bajnokságban, mivel a Magyar Kupa országos táblájának első fordulóját rendezik. Ekkor, szeptember 23-án, vasárnap 15 órától az NB II-es Mosonmagyaróvár lesz a JFC vendége Gyöngyösön.

Szerző: Szőrös Zoltán
Fotó: Pesti József

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?