Erősítenek a röplabdások

A futballisták mellett – bár októberben kezdődik a bajnokság –, városunk női röplabda csapatának kerete is szinte teljesnek mondható. Ők augusztus 6-án kezdik el a közös felkészülést az őszi rajtra.

A felnőtt női röplabdacsapatot továbbra is Deme Gábor, mint vezetőedző irányítja, segítője viszont a korábbi válogatott játékos Bajáriné Pesti Anikó lesz. Természetesen Makai Péter edzőként tevékenykedik továbbra is, de ezúttal az utánpótlásnevelésben kap nagyon fontos szerepet. Továbbra is Hering Antal lesz az erőnléti edző, a gyúró pedig Koczka Adrienn marad. A stábnak van egy új tagja is, Bajnainé Agócs Gabriella statisztikus.

Arról még a nyár elején beszámoltunk, hogy a két jászberényi válogatott játékos, Pintér Andrea és Lékó Lilla továbbra is a JRK színeit erősíti. Rajtuk kívül Faragó Fanni, Blázsovics Dorka és Hemmert Ivonn is tagja a keretnek. Schmidt Anna, saját nevelésű feladójuk viszont tanulmányai miatt nem tudta vállalni a felnőttkereti tagságot, de a junior és az ifjúsági gárdának tagja marad. Arról is beszámoltunk, hogy Petrenkó Brigitta (feladó) és Petőváry Panni (átló poszt) Békéscsabáról helyezi át székhelyét Jászberénybe. Azóta Riczkó Gabriella leigazolása is napvilágot látott, aki a MVSC-MVSI NB II-es csapatából érkezik. A 179 cm magas szélsőütő a fejlődés reményében igazolt magasabb osztályba.

Az idegenlégiósok tekintetében Aleksandra Cvetićanin személyében egy nyitásfogadó négyes ütővel erősödött a berényi női röplabdacsapat. A 186 cm magas ütőjátékos a vajdasági Szabadkán kezdte pályafutását, legutóbb pedig a romániai Lugosban játszott. A 25 éves játékos eddigi legnagyobb sportsikere a junior korcsoportban Európa-bajnokság megnyerése a szerb válogatott színeiben. Egy kanadai center is érkezik a klubhoz. A 23 esztendős Katie Devaney a Trinity Western University egyetemen végzett nem is oly régen biológia szakon, és először Jászberényben próbálja ki magát profi sportolóként. A 187 cm magas játékos évek óta remek teljesítményt nyújtott csapatában, így az előző idényben Nyugat-Kanada álomcsapatába is beválasztották. Ukrajnából két játékost is igazoltak a berényi röpisek, a 23 éves Yakovchuk Oksana és Anastasiia Malysheva személyében. Malysheva 180 cm magas, aki Litvániában bronzérmes lett csapatával. Petrenkó Brigitta mellett, mint feladóra számít rá a JRK szakvezetése. Értesülésünk szerint még egy magyar centert szeretnének igazolni.

Augusztus 6-án lesz az első edzés, majd még e hónapban – 19 és 25 közötti időszakban – Ausztriába utaznak Velden városába edzőtáborozni, Kaszab Árpádnak, a Red Scorpions tulajdonosának meghívására. Szeptember 7-9. között ismét megrendezik a nemzetközi Szeles Péter Emléktornát. A résztvevők között előreláthatólag a magyar bajnokság első négy helyezettjét, valamint az iráni válogatottat, és a tavaly is résztvevő Kolozsvárt láthatjuk majd. Szeptember 21-23. között pedig – az elmúlt évhez hasonlóan – kolozsvári nemzetközi tornán vesznek részt.

A Jászberényi RK elnöke, Oszvald Nándor egy újdonságról is tájékoztatta lapunkat. – Most először mi is bekapcsolódunk az európai kupasorozatba. Úgy gondoltuk, hogy egy olyan klubnak, amely folyamatosan a legjobb négy között szerepel, vállalnia kell már nemzetközi szereplést is. Nem beszélve róla, hogy ez a játékosoknak is egy nagy lehetőség és megmérettetés. A Challenge Kupa-beli ellenfelünk a Slavia Bratislava lesz. A magyar bajnokság októberben indul. Mi Nyíregyházán kezdünk 6-án, a pozsonyiak elleni párharc pedig várhatóan november 6-8. között lesz, aminek első mérkőzését hazai pályán játsszuk majd.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?