Celjében zárták a szezont a korisok

A március 31-én április 1-én rendezték a szlovéniai Celjében az Alpok Adria Kupa-sorozat utolsó versenynapját, ahol a jászberényi gyorskorisok remekül szerepeltek.

A déli szomszédunk versenyén a Jászberényi SE Gyorskorcsolya Szakosztálya csapatversenyben 3. helyezést értek el. Viszont mindkét váltó első helyezett lett. A lányoknál: Szőcs Mónika Nikolett, Schönborn Melinda és Somogyi Barbara, a fiúknál pedig Zsigó Bence, Zsigó Máté és Taczman Máté nevéhez fűződik az aranyérem megszerzése.

Egyéniben is kitettek magukért Belovai József tanítványai, hiszen a celjei verseny egyéni küzdelmeiben 9 érmet, míg az Alpok Adria összetett értékelésénél 8 medált gyűjtöttek be. Az alábbi felsorolásban az első szám a celjei egyéni, a tört vonal utáni pedig az Alpok Adria összetett helyezését tükrözi. Szabó Jázmin 5/13, György Benedek 3/6, Redler Aisa 4/3, Major Dominik 1/1, Pető Bendegúz 3/4, Takács Norbert 9/11, Szőcs Mónika Nikolett 2/2, Schönborn Melinda 3/4, Schönborn Virág 6/12, Gál Boglárka 9/16, Taczman Máté 7/3, Szűcs Márton 10/13, Somogyi Barbara 1/1, Zsigó Máté 2/1 Zsigó Bence 3/3, Nagy Netti 2/2.

Ezzel az eseménnyel a 2017/18-as versenyszezon véget is ért a gyorskorcsolyások számára. Pár hétig megérdemelt pihenőjüket töltik, majd természetesen újra kezdik a felkészülést, hogy a következő szezonon még több jó eredmény mutathassanak fel és Jászberény városa még büszkébb lehessen a JSE Gyorskorcsolya Szakosztály versenyzőire.

Szerzők:
Somogyi Károlyné
Ács Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?