Vereség ellenére is biztos a 3. hely

Vasárnap este (02.28.) játszotta soron következő bajnoki mérkőzését Jászberény 3. számú jégkorongcsapata, az Amatőr Hoki Liga II. osztályában. A tét a 2. hely megszerzése volt.

Nehéz összecsapás elé nézett a Jászberényi CHC hoki csapata, hiszen a listavezető, pontveszteség nélküli Szigeti Bikákat fogadták a Jászberényi Jégcsarnokban. Már a mérkőzés első harmadában kiderült, hogy nem véletlenül vezetik a vendégek a II. osztály tabelláját. Ők szereztek vezetést, viszont válasz nem érkezett, így 0-1 -et mutatott az eredményjelző az első szünetben.

Úgy tűnik jót tett a berényi srácoknak a pihenő, hiszen a sok kidolgozott helyzet közül sikerült egyet bepréselniük a Bikák kapujába. Szabó Zsolt találatával 1- 1 –re módosult az eredmény. Egyenlő felek küzdelmét hozta tehát a 2. etap, így a meccs eldöntése a befejező harmadra maradt.

A 3. etapban – bár sok helyzetet dolgozott ki a „C” csapat – a Bikák akarata érvényesült, ami gólokban is megmutatkozott, hiszen kétszer is mattolták, Csókási Dániel kapust. Aki egyébként remekül védte a berényi kaput, de ezekkel a találatokkal már ő sem tudott megbírózni. A befejező szakasz krónikájához tartozik még, hogy egy vendégjátékos sportszerűtlen játék miatt, 10 perc büntetést kapott, de mivel már csak 30 másodperc volt hátra nem tudta Kuhár István csapata gólra váltani.  

Jászberényi CHC – Szigeti Bikák B 1-3

A fővárosiak tehát továbbra is az élen állnak a II. osztályban. A Jászberényi CHC pedig a vereség ellenére is megtartotta 3. helyét és az alapszakaszt is ezen a helyen fogják zárni.