Útfelújítás a városban

Várhatóan november 15-ig befejeződnek az idei útburkolat-felújítási, valamint a közterület csapadékvíz elvezetés munkálatai városunk nyolc utcájában.

Szabó Tamás polgármester szerda reggel köszöntötte a helyi sajtó munkatársait a Mályva utca és a Toborzó utca kereszteződésénél. Amíg a háttérben a kivitelező cég munkatársai az utolsó simításokat végezték az új aszfalton, megtudtuk, hogy a város idén több mint 132 millió forintot költött útburkolatfelújításra és ivóvízhálózat-rekonstrukcióra. A munkálatok néhány nap múlva befejeződnek.

Útfelújítást az Ebhát, a Zerge és Mályva utcában végeztek, valamint a Darázs utca Attila utca és Síp utca közötti szakaszán, a Tompa Mihály utca Deák Ferenc és Gyöngy utca közötti szakaszán, illetve az Öntő utcában a 6. házszámtól az Aprítógépgyár utcáig. A Tóth János utca egy szakaszán és a Régi vágóhíd utcában pedig útalap épült. Ezen munkálatok kivitelezési költsége az összköltség 65%-át teszi ki. A fennmaradó 35%-ot az ivóvízhálózat-­rekonstrukciójára fordították.
Az útburkolatfelújítással érintett utcák közül az Ebhát utca Tél utca és Sikló utca közötti szakaszán, a Zerge utcában, a Mályva utcában, a Darázs utca Attila utca és Varga utca közötti szakaszán, valamint a Tompa Mihály utca Suba utca és Gyöngy utca közötti szakaszán valósult meg az ivóvízhálózat felújítása.

Szabó Tamás polgármester hozzátette, hogy a jövőben is szeretnék folytatni a városi utak felújítását és terveik szerint a következő esztendőben a fennmaradt néhány földutat is ellátják majd szilárd burkolattal. Természetesen a város gondot fordít a Közútkezelő fenntartásában működő városi utakra is, de azok felújítása összetettebb feladat lesz.