Bemutatkozott a kosárlabda csapat

Négy hete hogy Forray Gábor irányításával megkezdte a felkészülést városunk kosárlabda csapata. Az elmúlt héten már két edzőmeccset is lejátszottak, így a szurkolóknak módjuk volt megismerni a csapat nagy részét.

A teljes keret még nem állt az edző rendelkezésére, hiszen az két idegenlégiós közül az amerikai center Anthony Lee a múlt pénteken este futott be, honfitársa Mike Caffey pedig vasárnap érkezett. Viszont a többiek rendelkezésre álltak és igen jó benyomást keltettek. Az első meccsen a Puskás Artúr vezette Budapesti Honvéd elleni kezdő ötöst, a „régi mag” azaz Horváth Ákos, Soós Gábor, Rastko Dramicsanin, Cseh György és Szögi Ádám alkotta. Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban, vezettek is, de néhány perc múlva felzárkóztak a mieink. Mondani sem kell, hogy a már szinte jászberényinek számító népszerű „Rasa”, vagyis Dramicsanin vezérletével és főleg találataival szép lassan előnybe is kerültek. Később aztán jöttek a cserék is sorban, azaz lehetőséget kapott Mándoki Tamás – aki higanymozgásával vétette magát észre –, de pályára léptek a többiek is, mint Ruják Bence, Blaskovics László és Bános Csaba is. Már az első félidőben 12 pontos volt az előnyük, így volt amikor Forray mester csupa fiatal sort hagyott fent a pályán. Majd visszajöttek az „öregek” és kivágták a 21-et, azaz ennyi differenciával zárták a meccset.

JP-TOP COP Jászberény – Budapesti Honvéd 96-75

Szinte ki sem pihenték magukat, mert szombaton már fogadták az ugyancsak „A” csoportos MAFC csapatát. Fordulatos meccsen a végén szerencsére 5 másodperc elég volt Mándokinak, hogy egyéni akcióból nagyon ügyesen egalizálja a meccset.

JP-TOP COP Jászberény – MAFC 61-61

Egy jó darabig nem látjuk a kosárlabda csapatot, hiszen a következő héten, Kiskunfélegyházán az ASE, a Szeged és a Kecskemét társaságában egy tornán vesznek részt. Majd azt követően a sógoroknál edzőtáboroznak. Hazaérkezés után sem pihennek, Pakson a helyiek mellett Pécs és Opava mellett őket is meghívták a tornára.

Hazai pályán szeptember 30-án Kassa kosárlabdázói jönnek Jászberénybe.