Ha táncolsz, élsz, ha élsz, táncolsz

A tavaly 45 éves fennállását ünneplő Lehel-Melody Társastánc Egyesület XXI. alkalommal rendezte meg a hagyományos júliusi táncgálát a Szabadtéri Színpadon múlt szombaton.

Az egyesület elnökének, művészeti vezetőjének, Molnár Annának a köszöntő szavai után a különböző korosztályú csoportok látványos és magával ragadó koreográfiákat mutattak be mind standard, mind latin táncokból. Így láthattunk komoly lábmunkát igénylő charlestont, elbűvölő cha-cha-chát, pörgős latin mixet a Mamma Mia című film slágereiből, jive-ot, lírai-érzelmes rumbát és lüktető-érzéki tangót.

A második felvonás nyitótánca a letűnt századok eleganciáját idéző Kék Duna keringő volt, amelynek jól ismert, fülbemászó taktusait alig lehetett hallani a hirtelen jött zivatar dörgésétől. Azonban a csodás látvány, a gondosan megtervezett és harmonikus fehér-pink színpad-dekoráció, a színes fellépő ruhák kavalkádja, az ízléses sminkek és frizurák kárpótolták a lelkes közönséget, akik nem voltak szűkmarkúak a tetszésnyilvánításban.

Az egész estés műsort a Dance Fitness SE lányainak energikus produkciói gazdagították. Így valóságos stílus- és időutazás részesei lehettek a tánc szerelmesei. Láthattunk csak erre az estére készült koreográfiát, a legkisebbekkel és az edzőkkel együtt bemutatott táncot és hangulatos country-t. A pontosan egyszerre mozgó lányok akrobatikus performanszát a közönség vastapssal jutalmazta.
Idén négy vendégelőadót köszöntött az est háziasszonya: a Szombat esti láz című műsor táncosait, Cseh-Szakál Tibort és Molnár Andreát, valamint Budai Attilát és Barna Lillát, ötszörös kűr magyar bajnokokat, VB döntősöket, Tíztánc III. helyezetteket a Magyar Ranglistán. Nemcsak profi szintű tánctudásuk kápráztatta el a közönséget, hanem az életrajzukból felolvasott adalékok, vallomások, a tánchoz fűződő viszonyuk rejtelmei, jövőbeli terveik mind közelebb hozták személyüket és segítettek megsejteni valamit a tánc iránti szenvedélyükből.

„Ha táncolsz, élsz, ha élsz, táncolsz” – mondja Heidi Groskreutz, kortárs latin táncos. Valóban ezt láthattuk az este folyamán, hogy kifinomult mozdulatokkal messze több érzelem, vérpezsdítő vágy, izmot feszítő érzékiség, kín, féltékenység, életöröm, szerelem, tűz, pulzáló energia fejezhető ki és kommunikálható, mint amire a puszta szavak képesek. A Lehel-Melody TSE értékteremtő közege pedig éppen ennek a készségnek az elsajátítását végzi a fiatalok körében az egész év során – meggyőződésem, hogy sikeresen és eredményesen.