Nyáresti szerenád

A Déryné Vegyes Kar péntek esti szerenádján a szerelemről szóló dalok ejtették rabul az értő közönséget a Co-op átriumában.

Nagy érdeklődés övezte a Déryné Vegyes Kar nyáresti szerenádját, melyet július 17-én, pénteken tartottak a Co-op Áruház átriumában. Az udvarban található ülőalkalmatosságok csaknem mindegyikét elfoglalták a nyár esti muzsikára vágyakozók, érdeklődők. A forró hangulatot az olykor elégikus, olykor pajkos szerelmi énekek is árasztották, a mellett, hogy a nyári hűség is alig csillapodott estére. Többen a legyezőjük csapta szellővel hűsítették arcukat.

S miután Ferencz Sándor karnagy megadta a kezdő hangot, 16-17. századi szerenád dalcsokorral indították a hangversenyt. Többek között a hős szerelmes énekét, aki Rómeóként vágyakozik szíve hölgye után. Már az első taktusok között megjósolták, hogy „oly forró lesz a nyár”. Ezt természetesen mindenki értse jól, ahogy Andrea kolléganőm szokta mondani. S mintegy fokozva a hangulatot, falusi szerelmi vallomást is hallhattunk. A kórus két csoportra vált szét. A férfiak kérlelték a nőket, vagy a nők a férfiakat? A huncut párbeszéd megzenésítve még inkább kiemelte a szavak mögötti jelentést. A repertoárban szerepelt még a Somewhere Over The Rainbow című szám is, magyarul, Dés László musicaljéből A zene az kell című számot, valamint zárásként a sokak által kedvelt Yes, Sir kezdetű dalt.

Az értő közönség elismerését fejezte ki a nyári szerenád előadóinak, a Déryné Vegyes Kar tagjainak, akik minden bizonnyal szebbé tették a hallgatóság estéjét. Az estének azonban korántsem volt vége, az egri Ponticello kamarakórus műsorával folytatódott a forró hangulatú éjjel.