Andersen Liga: az elődöntőben előny a DAB-nál

A jégkorong Andersen Ligában március 23-án, szombaton megkezdődtek az elődöntő párosmérkőzései. Az alapszakasz második Lehel HC a harmadik DAB-ASP ellen Baján játszotta a két győzelemig tartó párharc első összecsapását, amely az ellenfél sikerével ért véget. Azaz, a mieinknek a következő két hazai találkozón kell kiharcolni a döntőbe jutást.

Talán meglepő, hogy Baján fogadta a DAB-ASP a Lehel HC-t az elődöntő első mérkőzésén, ám a körülmények – a házigazdák jóvoltából – minden szempontból kielégítőek voltak. A jégkorong népszerűsítése érdekében pedig nagyon fontos, hogy olyan helyekre is eljusson az Erste Liga, illetve az Andersen Liga legalább egy-egy mérkőzés kapcsán, ahol már van hokis élet, de nincs a városnak első- vagy másodosztályú csapata.

Nos, a két együttes mindent megtett, hogy jól népszerűsítse a hokit, hiszen egy igazi rájátszásos mérkőzést vívott egymással. Az első 20 perc után a mieink vezettek egy góllal, melyet a találkozó 11. percében Tiurukov Daniil szerzett. Kiegyenlített volt az első 20 perc, amit a 10-11-es lövési arány is jelzett. Igaz, a mieink kétszer annyit játszhattak emberelőnyben (8:4 perc), ám ezt nem tudtuk kihasználni. A második harmad is csak egy találatot hozott. Ezt a 38. percben Zorin Bogdan szerezte, s a DAB-ASP ezzel egyenlített. A döntés így a harmadik játékrészre maradt, melyet mi kezdtünk jobban. Az 52. perc elején Fedorin Roman góljával alakult 1-2-re a találkozó állása. Hat perccel a vége előtt még vezetett csapatunk, ám a hajrában a dunaújvárosiak gólokkal büntették a mieink hibáit. Nem egészen egy perc alatt Janech Patrik duplázott és az 57. percben már 3:2-re a DAB-ASP vezetett. Időkérések után előbb Zorin Bogdan, majd Strenk Olivér Dániel is a kapunkba talált és kialakult az 5:2-es végeredmény. Az utolsó percben még Hordós Ádám kapott végleges fegyelmi büntetést.

Az elődöntő első mérkőzését tehát a DAB-ASP nyerte, ám a két győzelemig tartó párharc második és harmadik találkozója is Jászberényben lesz, azaz hazai pályán harcolhatja ki a Lehel HC az Andersen Liga döntőjébe jutást. Ehhez viszont kétszer is le kell győzni a DAB-ASP csapatát.

Andersen Liga elődöntő – az első mérkőzések eredménye:

DAB-ASP – Lehel HC 5:2 (0:1, 1:0, 3:1)

UNI Győr ETO HC – Goodvill Pharma Szeged 8:4 (1:1, 3:2, 4:1)

A találkozót a Lehel HC vezetőedzője, Rusznyák Szilárd a klub facebook oldalán így értékelte: – Baján kezdtük a DAB elleni elődöntőt. Gyönyörű létesítményben, profin megszervezett találkozó volt. Az egész mérkőzés alatt közel volt egymáshoz a két csapat. Igazi playoff meccs volt. Az első két harmadban jól tudtuk végrehajtani azt, amit megbeszéltünk de a harmadiknak három óriási hibát is vétettünk. A srácok jól dolgoztak, de több figyelem kell mèg. Ilyen szempontból kicsit hiányzik belőlük a rutin, hogy egyszerűen meg tudjanak oldani nehéz szituációkat akkor is, ha nyomás alatt vannak. A párharc nem dőlt el, ez csak egy meccs volt. A szurkolóink már megint fantasztikusak voltak, köszönjük, hogy végig mellettünk állnak, mert nagy erőt adnak a csapat számára. Holnap a srácok pihennek és a keddi naptól kezdve a szombati visszavágóra készülünk.

Andersen Liga elődöntő – második mérkőzés:

március 30. – szombat

18.00 óra: Goodwill Pharma Szeged – UNI Győr ETO HC

19.00 óra: Lehel HC – DAB-ASP

 

Hajrá LEHEL HC!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?