Kvalifikáció az U21-es jégkorongbajnokságban

Először indított csapatot az U21-es jégkorongbajnokságban a Lehel HC. A miénk a legfiatalabb csapat a mezőnyben, melyben számos 16-18 éves fiatal is rendszeresen pályára lép. A bajnokság a kvalifikációs szakasszal a hét végén megkezdődött.

Az U21-esbajnokságra összesen 11 egyesület nevezte csapatát. Közülük a tavalyi két döntős, a Budapest Jégkorong Akadémia és az Ocskay Gábor NJA kiemelt, azaz ők játék nélkül tagjai az U21-es bajnokság A-csoportjának. A többi kilenc csapatot három hármas csoportba osztották,  s az első helyezettek kerültek a két kiemelt mellé és a három második körmérkőzésének legjobbja lesz a hatodik gárda az A-csoportban. A többiek a B-csoportban játszanak majd egymással az alapszakaszban.

A hét végén rendezték meg a három csoport mérkőzéseit. A Lehel HC a győriekkel és a diósgyőriekkel került egy csoportba. A mieink számára ez az első év a tanulás éve lesz, tudtam meg Hetler Ádámtól, az együttes edzőjétől. Ennek megfelelően nem tűztek ki célt, hogy milyen helyezést kell a gárdának elérni. Amint a vezetőedző elmondta, az ellenfelek ismeretében a B-csoportos szereplésnek van realitása egy ilyen fiatal csapattal.

Nos, a hétvégi történések igazolták a vezetőedző szavait. Pénteken (szeptember 15-én) az Uni Győr-Nemak ETO HC ellen idegenben léptek pályára a mieink és 5-2-es vereséget szenvedtek. Különböző okok miatt egy sornyi játékos hiányzott a Hetler-csapatból, s ez is nehezítette hokisaink helyzetét. Bár a vezetést Fedorin Roman révén az első harmad utolsó percében megszereztük (0-1), a hazaiak még a játékrész vége előtt egyenlítettek (1-1). A második harmadban a Győr szerzett vezetést emberelőnyből a 29. percben (2-1), ám a 35. percben Bánki Dávid révén egyenlített a Lehel HC (2-2). Sajnos 2 perccel később Sipák Martin révén ismét a hazaiak találtak a kapuba és 40 percnyi játék után 3-2-re a győriek vezettek. A záró harmadban fölénybe kerültek a házigazdák és kétszer is betaláltak a Lehel HC kapujába, s ezzel kialakult az 5-2-es végeredmény.

Uni Győr-Nemak ETO HC – Lehel HC 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

A találkozó után Hetler Ádám nem volt igazán elégedett csapata teljesítményével. Mint mondta, az előjelek nem voltak jók, s a sok hiányzó miatt nem tudtak nagyobb ellenállást kifejteni a találkozón. A vezetőedző azt a tüzet hiányolta a fiaiból, amivel pályára kellett volna lépni.

Vasárnap (szeptember 18-án) az a DVTK Jegesmedvék Akadémia volt a mieink ellenfele, amely csapat szombaton hazai pályán 8-1-re verte a győrieket. Azaz, ezen a találkozón sem a mieink voltak az esélyesek. A diósgyőriek nem is akartak semmit sem a véletlenre bízni és a találkozó első 10 percében kétszer is bevették a mieink kapuját. Az 5. percben Csiki Hunor Alpár szerzett vezetést a vendégeknek (0-1), majd a 9. percben Trozsák Ádám talált a kapunkba (0-2). A folytatásban sokáig nem született gól, majd a 39. percben ismét Csiki Hunor Alpár volt eredményes (0-3). Nem sokan gondolták akkor, hogy ez marad a végeredmény is, ám a Hetler csapat ezúttal mindent beleadott és nagyszerűen helyt állt egy nagyon erős ellenféllel szemben. Nem véletlen, hogy a vezetőedző ezúttal büszke volt csapatára a lefújást követően.

Lehel HC – DVTK Jegesmedvék Akadémia 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

A csoportot a DVTK Jegesmedvék nyerték, így ők is az A-csoportba kerültek a másik két csoportgyőztessel – Újpest Jégkorong Akadémia, DEAC Jégkorong Akadémia – együtt.

A csoportmásodikok – UNI Győr-Nemak ETO HC, Dunaújvárosi Acélbikák, Vasas SC – pedig egy újabb körben döntik el, hogy közül melyik lesz az az egy csapat, amely még az A-csoportba kerül. Közülük tehát két együttes a B-csoportba kerül, ahol már ott van a Lehel HC, az FTC-Telekom és a Sportországi Cápák gárdája.

 

Vélemény, hozzászólás?