CSALÁDI LEGENDÁRIUM – Gyermekrajz és fotó pályázat felhívása

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság az ÉLETTÉR-KÉP témakörben harmadik évben hirdeti meg gyermekrajz és fotópályázatát, amelynek 2021-ben a CSALÁDI LEGENDÁRIUM a témája.

Az óvodás gyermekeknek, általános és középiskolás fiataloknak szóló pályázat témaválasztása szabad, de mindenféleképpen kapcsolatban kell lennie a saját környezetünkkel (élő vagy élettelen), kulturális örökségünkkel, épített és tárgyi örökségünkkel – különös tekintettel azokra a tárgyakra, amelyek a nagyanyáink konyhájában, nagyapáink műhelyében, nagyszüleink udvarán esetleg a ládafiában és a padlás kincsei, vagy a pince rejtélyei között találhatóak.

Pályázat kiírója: Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság (5126 Jászfényszaru Szent István út 1.)

Pályázat célja: A szűkebb környezetünk, lakóhelyünk és a Jászság meglévő épített vagy tárgyi értékeinek felkutatása, bemutatása, hogy népszerűsítse és elősegítse kulturális örökség, az épített és tárgyi örökség megőrzését, megóvását. Felhívja a figyelmet annak társadalmi gazdasági jelentőségére – a múltból ránk maradt emlékekkel dolgunk van, értéket képviselnek, egyben felelősséget is adnak. A Pályázaton résztvevő személyek: óvodás gyermekek, általános és középiskolás korú fiatalok a Jászság nevelési-oktatási intézményeiből vagy elszármazottként kötődnek a Jászsághoz. A pályázók személyenként egy nevezési lap és nyilatkozat benyújtásával, 1-3 db-rajzzal, vagy 4 darab, saját maguk által készített digitális felvétellel nevezhetnek.

A részletes felhívás és nevezési lap a népfőiskola honlapjáról elérhető: www.bedekovich.hu

A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj, regisztrációs díj nincs! Az alkotásokat, a digitális fotókat -a nevezési lappal együtt- 2021. március 4-től 2021. március 16-án éjfélig várjuk az info@bedekovich.hu e-mail címre, illetve a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság postai címére – 5126 Jászfényszaru Szabadság út 20. vagy személyesen is átadható telefonos egyeztetést követően. Eredményhirdetésre és kiállításra várhatóan 2021. április közepéig kerül sora pontos dátum megjelölésében igazodunk a járványügyi előírásokhoz, a városi rendezvények időpontjához. Kérjük, kísérjék figyelemmel a népfőiskola honlapját és közösségi oldalait.

Kovács Béla

Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?