Programismertető Gyurcsány Ferenccel

Március 26-án, a Demokratikus Koalíció tartott sajtótájékoztatót a Jászberényt Jászjákóhalmával összekötő út körforgalmi csomópontjánál. Az elkerülő út befejezetlen szakaszához Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke is ellátogatott és Gedei József országgyűlési képviselőjelölttel közösen ismertette programjukat.

A megjelenteket Gedei József köszöntötte. Elsőként cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Vona Gáborral leülve megegyezett abban az ügyben, hogy Budai Lóránt, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje visszalép a DK jelöltjének javára. Ezt követően Gyurcsány Ferenc megerősítette a Jobbikkal kapcsolatban elhangzott cáfoló szavakat, majd ismertette a párt törekvéseit.

Beszédében elmondta, hogy több mint két éve van írásos, követhető programjuk, a Sokak Magyarországa program, mely az államélet valamennyi területét felölelve tesz ajánlatot a választóknak. Céljuk egy nyugodt, polgári, szabad európai ország megteremtése, ahol a kormány arra törekszik, hogy megerősítse, megteremtse idehaza az együttműködés kultúráját, a társadalmi békét Európával és a többi országgal. Végezetül ekképp foglalta össze célkitűzésüket: „A szociális megértés, a kultúra demokratizálódása, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés lényegesen magasabb színvonala konkrét intézkedésekkel alátámasztva. Erről szól a DK programja.”

A továbbiakban Gedei József kitért az ígért beruházásokra, többek között az elkerülő út harmadik szakaszára, a wellness fürdő, a fecskeház, valamint a mélygarázs tervére, melyek végül nem valósultak meg. Felhívta a figyelmet a fiatalok tömeges elvándorlására a térségből, a munkahelyteremtés hiányosságaira, hangsúlyozva egy magasabb hozzáadott értékű termelés és egy ipari park szükségességét.

Az esemény utcafórumként folytatódott a Conselve parkban gyülekező lakosokkal, ahol Gyurcsány Ferenc reagált a miniszterelnök háborús magatartására Brüsszellel, Soros Györggyel, a menekültekkel valamint az ENSZ-el szemben. Párhuzamba hozta az egészségügy, az oktatási és nyugdíjrendszer problémáit, melyek megoldásaira viszont a kormány szerinte nem tett javaslatot. A sajtótájékoztató egy rövid városi sétával végződött, amely során a megjelenteknek lehetőségük nyílt kötetlenül kérdezni a Demokratikus Koalíció elnökétől.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?