Első MindEgy Fesztivál a Főnixben

Életre kelt a MindEgy Fesztivál, a  Jászság első holisztikus dzsemborija Jászberényben a Főnix Fészek Műhelyházban 2024. 06. 07-08-09-én . A térség első széleskörű mentálhigiénés szemléletű rendezvénye, ahol közel 50 féle mód adódott az érdeklődők számára a változtatásra, a sikerre és a boldogulásra.

A kíváncsiak, a nyitottak, a keresők, az informálódni vágyók a jászság legképzettebb és közismert szakembereit ismerhették itt meg és kaptak betekintést munkájukba. A rendezvényen előadók, bemutatkozók mind egy célért mondtak igent a megkeresésre, hiszen egységesen a növekedést, a jóllétet, az érzelmi biztonságot, a testi-lelki-szellemi és szociális jólét gazdagodását tűzték ki célul a Jászberény városában és térségében élők javára. Így kapta meg a MindEgy elnevezést.

A 2,5 napban egyidőben, párhuzamosan zajlottak az előadások, ami talán szokatlan volt elsőre és program-választásra kényszerítette a résztvevőket, de mindig, mindenki megtalálta az önmagához illő programot, ahol felismerésekkel, élethelyzeteinek megértésével és elfogadásával gazdagodott, majd onnan megkönnyebbülten és feltöltődve mehetett tovább. Bár fő cél a karnyújtásnyira lévő megoldások és szakemberek ismertté tétele az útkeresők és a változtatásra nyitott emberek számára, fontos volt, hogy értékes és ismert vendégelőadókkal is színesedjen a fesztivál, hűen az élmény-érték-élet mottóhoz.

Így a vegán gourmet ételmeditáció, zen-élő és mantra koncertek, pozitív pénzáramlás, életünk képeinek megismerése, valamint közös meditációs élmények tették felejthetetlenebbé ezt a 27 órányi program kavalkádot. A fiatalokra, gyermekekre is gondolva önkéntesen ajándék alkotó és relaxáló programokkal is készültek a szervezők, valamint a tartalmas előadások között frissítő masszázs, Access bars kezelések, vásár és házias büfé tette lehetővé a pihenést és visszatöltődést.

A visszajelzések szerint szinte mindenki még jobbat és többet kapott a fesztiváltól, mint amire előzetesen számított. Boldogság, felüdülés, valahova tartozás élményeiről – és csodákról is – számoltak be. Bízva abban, hogy a MindEgy még nagyobb nyitottságot indít el az önfejlesztés és az önmagunkba fektetés felé, ahol a személyes felelősségvállalás megkönnyítheti a város életét is, a folytatás víziója máris a szemünk előtt lebeg.

Szöllősi Eszter & Verseginé Ujhelyi Petra

 

Vélemény, hozzászólás?