Futsal Diákolimpiai: országos 10. a Bercsényi

A hét végén Zalaegerszegen rendezték meg a IV. korcsoportos Futsal Diákolimpia országos döntőjét. A legjobb 12 csapat között ott volt a jászberényi Bercsényi Miklós Iskola együttese is. Hogy hogyan jutottak odáig, s ott hogy szerepeltek, arról az együttes felkészítője Kiss Attila az alábbi összefoglalót küldte szerkesztőségünknek.

A Bercsényi Miklós Általános Iskola hosszú évek óta benevez a IV. korcsoportos Futsal Diákolimpia küzdelmeire. Így történt ez idén is, és a fiúk menetelése igen hosszúra sikerült. Kezdődött a körzeti döntővel, ahonnan hét csapat közül mentek tovább. Folytatták a megyei elődöntővel, ahonnan a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola csapatával együtt jutottak be a megyei döntőbe. Ott, a Szolnoki MÁV játékosaira épülő Széchenyi Körúti Sportiskola csapatát 4:1-re verve (és karcagi iskolákat) a 2. helyen végeztek, továbbjutottak az országos elődöntőbe.

Az országos elődöntőben legyőzték a Salgótarján és az Eger csapat, míg a Miskolc nem tudott eljönni különböző okok miatt. Ezzel pedig a tanév elején benevezett 600 iskola csapatából a legjobb 12 közé jutottak. Az országos döntőre február 17-19. között került sor Zalaegerszegen. A sorsoláson a szombathelyi Zrínyi és a Siófok csapata került csoportjukba. A siófokiak ellen kezdték meg szereplésüket a bercsényisek, és 1:2 után sajnos 1:4 lett a mérkőzés vége. A Zrínyi (a Szombathelyi Haladás és az Illés Akadémia játékosai) ellen próbáltak javítani, de itt is sima vereséggel végződött a küzdelem (1-6). A 8 közé jutásért a budapesti Gloriett Sportiskola (Pisont István vezetésével) csapata verte simán a Bercsényit (0-6), s így a vasárnapi napon a 9-12. helyért mérkőzhettek meg a fiúk.

A döntő végére kiderült, hogy, a szombati napon a három legjobb csapattal játszottak a bercsényisek, hiszen a Gloriett lett a diákolimpiai bajnok, a Zrínyi a második, míg a Siófok a harmadik. Vasárnap a Nagykanizsa ellen kezdtek a berényi fiúk. Ezen a mérkőzésen végig domináltak, de rúgott gól hiányában 0:0 lett a végeredmény, így következhettek a büntetők. Vincze Zoárd, Rácz Misu, Maszlag-Csáki Dávid és Járomi Zalán belőtték a büntetőt, így 4:3 arányban győzött a Bercsényi. A 9. helyért a Győri Fekete István Általános Iskolával mérkőztek meg, Az ellenfél elhúzott 3:0-ra, ám innen még visszakapaszkodott a berényi alakulat 3:2-re, de sajnos 2 perccel a vége előtt a Győr rúgott egy újabb gólt, s így a Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata a 10. helyen végzett.

A Bercsényi szinte összes játékosa (1-2 kivételtől eltekintve) hetedikes, hatodikos, ötödikes korú, míg az ellenfelek labdarúgó akadémiák nyolcadikos játékosai voltak. Ebből adódóan mindenki fizikálisan erősebb volt a Tehetség SE-re épülő Bercsényinél. Jövőre viszont lesz javítási lehetőség, újra megpróbálják a fiúk, akiknek ez a hétvégeígy is  felejthetetlen élményeket hozott.

Csapattagok: Nagy Péter, Járomi Zalán, Maszlag-Csáki Dávid, Rácz Mihály, Vincze Zoárd, Göcző Gergő, Bacher Konrád, Bathó Bálint, Kuli Kevin, Borbás Máté, Kovács Gergely Csanád. Testnevelő: Kiss Attila

Az országos döntőn való részvételhez nagyban hozzájárult a Tehetség SE, Fejes Attila, Piac Market, Jászberényi Tankerületi Központ és a szülők!

 

Vélemény, hozzászólás?