Leküzdöttek minden akadályt

“Győzd le önmagad!” ez volt a célja annak az élmény akadályfutásnak, amit az Humán Jogi és Közrendi Bizottság Sport Munkacsoportja, május 23-án délelőtt bonyolított, az Állatkert melletti füves pályán és az ottani ártéri erdőben.

Nagy divatja van az akadályfutó versenyeknek, egyre több is van belőle, és sokan vállalkoznak a különböző megpróbáltatásokkal tűzdelt pályákon végigfutni, a kihívásokkal megküzdeni. Ez adta az ötletet a Sport Munkacsoport vezetőjének, Bús Lindának, hogy egy ilyen jellegű megmérettetést szervezzenek középiskolásoknak. Ez egy új kezdeményezés, hiszen ilyen sporteseményt eddig még nem rendezték. A város középiskoláiból, egy kivételével, mindenhonnan érkeztek 5 lányból és 5 fiúból álló csapatok, így az egyéni teljesítmények a csapat eredményességét segítették. Az akadálypálya, több részelem teljesítéséből ált össze. Erdei terepfutással kezdődött, majd gumiabroncsok cipelésével kellett egy kijelölt kört teljesíteni, aztán a füves pályán felállított akadályokat leküzdése volt a feladat. Mint például a szalmabálákon való átmászás, háló alatt kúszás, gátak átugrálása, gumiabroncsok sorának végigfutása. A küzdelmeket, egy igazi közös erőfeszítést kívánó mozzanat zárta, kötélhúzásban mérkőztek meg a csapatok.

A sportrendezvényen Fáczán Ervin dögös zenékkel lelkesítette a diákokat és teremtett remek hangulatot a megpróbáltatásokhoz. A végén mindenki győztes lett és nyertese egy küzdelmes közösségi megmozdulásnak, amit a szervezők érmekkel ismertek el. A versengők részéről visszajelzések pozitívak voltak, jó kedvel lelkesedéssel, vették az akadályokat, így a folytatás garantált.

(Az akadályfutás szervezői: Bús Linda, Kiss Attila, Szöllősi Károly, Weiszmüller Imre, és segítőjük: Szöllősiné Kárpáti Ágnes, ez úton is, köszönik a csapatokat kísérő testnevelők közreműködését a rendezvény lebonyolításában.)

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?