Alapítványi bál a Nagyboldogban

Immáron a XXVIII. alapítványi bált rendeztük május 14-én este a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium sportcsarnokában.  A bál fővédnöke Gulyásné Túróczi Margit nyugalmazott gazdasági főigazgató volt.

Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével: Dr. Novák István, iskolánk volt főigazgatója, rektorhelyettes, kanonok atya, nagytiszteletű Mező István lelkész, Pócs János országgyűlési képviselő és Budai Lóránt Jászberény város polgármestere.

Elsőként Demeter Sándor igazgató, majd Pócs János országgyűlési képviselő köszöntötte a bál résztvevőit. Az est Gulyásné Túróczi Margit bálnyitó beszédével vette kezdetét.

A látványos műsor tanítványainkra, pedagógusainkra épült. Elsőként az 1. c osztályos Margaréta mazsorett csoport mutatta be a Bagó Sinkovics Ágnes által készített és betanított koreográfiát. Ezt követően a 4. c osztályosok osztályfőnökükkel, Toldiné Varga Viktóriával adták elő a Muzsika hangja című musicelből a dó- ré – mi című dalt. Majd ismét mazsorett bemutató következett a Liliom mazsorett csoport előadásában, melyet Bagó Sinkovics Ágnes tanított be.

A legnagyobb sikert a „tanártánc” aratta, amellyel a Mamma Mia című zenés film hangulatát idézték fel. A koreográfus Turiné Palócz Henrietta volt, a megvalósításban pedig tizennyolc kollégája segédkezett, melyben nagy szerepet játszottak Demény Andrea táncos ötletei.

A finom és bőséges vacsora, melyet az Innoven Kft készített és szervírozott, az alábbi ínycsiklandozó ételekből állt: rántott csirkecombfilé, sertésjava kéksajtos baconchipsszel, steakburgonya, friss saláta birsalmával. A desszert pedig: fehércsokis málnaszelet.

A vacsora után a Lehel Melody TSE néhány táncosa keringővel nyitotta meg a bált (köztük iskolánk diákjai is) és vitte táncba vendégeinket, akiknek egész éjszaka az Átrium zenekar húzta a talpalávalót.

A tombolasorsolás a rengeteg felajánlott értékesebbnél- értékesebb nyeremények miatt két részletben történt, közben az éjféli svédasztalos vacsorára nyílt lehetőség, mely töltött káposztából, és party szendvicsekből állt.

A tombola fődíja Benke László nyugalmazott művésztanár festménye volt, melyet személyesen adott át szerencsés nyertesnek. A legkitartóbb báli közönség hajnalig ropta a táncot.

Kelemen Csilla

 

Vélemény, hozzászólás?