Kosárlabdás szurkolói ankét a Bercsényiben

A férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjában második helyen végzett Jászberényi KSE május 23-án, hétfőn este a Bercsényi Játékcsarnokban rendezett szurkolói ankéttal zárta a 2021/2022-es bajnoki szezont.

– Egy vesztes bajnoki döntő után csalódottak lehetnénk, ám ha azt vesszük, hogy a tavalyi kiesés után sem csapatunk, sem edzőnk nem maradt, s a semmiből kellett újra építkeznünk, akkor elégedettek lehetünk a bajnoki ezüstéremmel. Ráadásul folyamatosan nőtt a mérkőzésre járók száma, s a szezon végére a csapat és a szurkolók egymásra találtak – mondta az ankét bevezetőjében Szántai Tibor, az est moderátora.

Elsőként a klub elnöke, dr. Csiki Zoltán értékelte a szezont. Mint mondta, a bajnokságra készülve még az is felmerült, hogy csak a zöld csoportban induljon a JKSE.

– Szerintem nagyon jó döntés született, hogy vállaltuk a piros csoportban való szereplést. El sem tudtam volna képzelni, hogy ne itt induljunk. Mint ahogy az is célként fogalmazódott meg, hogy, ha a lehetőségek úgy adják, akkor nyerjük meg a bajnokságot és kerüljünk vissza az A-csoportba, a legjobbak közé. Ez ugyan végül nem sikerült, de így is egy nagyon eredményes szezont zárhattunk. A célunk pedig a következő szezonra sem változik, mert meggyőződésem, hogy a JKSE-nek a legjobbak között a helye. Bízom abban, hogy ezt a városvezetés is értékeli majd és megfelelő mértékben támogatják elképzeléseink megvalósítását. Remélem nem hagyják figyelmen kívül, hogy ma, Jászerényben rendszeresen a kosárlabda az, amely a legtöbb embert megmozgatja. Számunkra nagyon fontos volt az is, hogy egy szerethető csapat lépjen a szurkolók elé, amely sikerei sokak számára örömet okoznak. Azt hiszem, hogy ezt is sikerült elérnünk – mondta dr. Csiki Zoltán.

Egy kérdésre válaszolván a klub elnöke arról is szólt, hogy terveik között szerepel a JP Aréna megvásárlása, s akkor a bajnoki mérkőzéseket is ott rendeznék. A kosárligetről is szó esett, mert annak fejlesztése nem állhat meg. Mindkét esetben számítanak a kosárlabdaszövetség és a városi önkormányzat támogatására.

Földi Sándor vezetőedző igen önkritikusan fogalmazta meg véleményét a 12021/2022-es szezonról.

– Ahhoz képest, hogy honnan indultunk, majdnem sikerült a bravúr, a bajnoki cím megszerzése. Számunkra az elődöntő volt az igazi döntő. A pécsiek elleni öt mérkőzés nagyon sokat kivett a fiúkból, míg a Honvéd könnyebb úton jutott a döntőbe. Ott sajnos nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit szerettünk volna, de külső körülmények is nehezítették a dolgunkat. Szégyellem és elnézést kérek mindenkitől a második mérkőzésen történtekért, de azt a bíráskodást már nem hagyhattam szó nélkül. Összességében pedig azt mondhatom, hogy elégedett vagyok fiaim teljesítményével, mert az edzéseken és a mérkőzésen is mindent megtettek, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Köszönet jár a klub vezetésének is, mert biztosították számunkra a megfelelő körülményeket, hogy ezt a szép eredményt elérhessük – mondta Földi Sándor, aki hangsúlyozta, a legnagyobb eredmény számára az, hogy a szurkolók visszatértek a csarnokba, s nagyon sokat segítettek a csapatnak, amikor éppen arra a legnagyobb szükség volt.

A vezetőedző azt is megosztotta a megjelentekkel, hogy bár két évre írt alá, a következő szezonban már nem vállalja a felnőtt csapat irányítását. Mint mondta, ez olyan elfoglaltság időben is, amely neki már sok, s ezt a feladatot átadja Miljan Rakicsnak. Viszont nem szakad el a klubtól, hiszen a hamarosan beinduló 3×3-as csapatok és az új, NB II-es felnőtt csapat munkáját is segíteni kívánja.

– Sajnáljuk, hogy az utolsó párharcot elbuktuk, s nem sikerült a bajnoki címet megszereznünk. Nagyon szerettük volna, de a sport már csak ilyen. Remek szezonunk volt, s minden játékos nevében mondhatom, hogy nagyszerű érzés volt a berényi színeket képviselni. Nem tudjuk eléggé megköszönni nektek, szurkolóknak azt a támogatást és azt a szeretetet, amit kaptunk tőletek – mondta Velkey János, a JKSE csapatkapitánya.

A klub nyomtatott játékoskártyákkal is készült a találkozóra, melyekből a gyerekek válogathattak és alá is írathattak a játékosokkal. No, és készülhettek a fotók a kedvencekkel. A találkozó legvégén pedig készült egy közös fotó, melyen a csapat, a szakmai stáb és a szurkolók együtt alkottak egy nagy csapatot.

Vélemény, hozzászólás?