Életérzés van a dalaikban

Az idei nyár első szabadtéri koncertjét hallhatta a közönség, abból is mindjárt kettőt július 11-12 hétvégéjén, a Szabadtéri Színpadon. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bagossy Brothers Company zenekar muzsikája mindkét alkalommal telt ház előtt szólt.

A koronavírus miatti helyzet korlátozásai ugyan finomodtak, de szabadtéren rendezvényeket csak maximum ötszáz főig lehetséges tartani, így a Bagossy Brothers Company szombati koncertjére igen hamar elkeltek a belépők, és kitehették a megtelt táblát. Az érdeklődők nagy száma, és persze az, hogy senki ne maradjon ki a buliból, a csapatot egy második, vásárnap esti fellépésre ösztönözte.

Az már nem meglepő a rajongóknak, hogy a Bagossy Brothers Company egyik beceneve a SOLD OUT, hiszen sorra adták a telt házas koncerteket az elmúlt években. Hét esztendeje vannak jelen a könnyűzenei porondon és a nagy színpadokra vezető útra székelyföldi zenekarként léptek rá, hogy aztán az idők folyamán egy szeretett formációvá lépjenek elő.

Eleinte még lassan szivárgott a hallgatóság a Szabadtérire, de a nyolcra hirdetett kezdésre mindenki összegyűlt. Intro jelezte a zenekar érkezését, a Visszajövök kellemes dallamai köszöntek vissza majd szépen áthajlottak a dalba. A színpad előtt tömörülő, többségében csajközönség azonnal együtt énekelte kedvencük sorait az idősebb Bagossy fivérrel. Az együttes érti a csíziót, ez hamar kiderült, jól és lendületesen játsszák az alternatív rock, folk-rock stílusú szerzeményeiket, melyek tartalma közös együtt levésre, örömködésre, kesergésre épül, szeretésre meg szakításra válaszol, amiből sosem lehet elég.

Énekelhető és fülbemászódallamok, ami bekúszik a tudatodba, így hangerőben a közönség részéről sem volt hiány. Mindenütt boldog, éneklő, ugráló, táncoló emberek, ami nagyon jól mutatta, élmény a fiúkkal együtt utazni. Nehéz eldönteni, hogy a zenekar, vagy a közönség fokozta-e jobban az esti varázslatot, bár nem túlzás, ha azt mondom, közös az eredmény. A hangulatot fokozta a fényshow, ami ritmusban és színekben követte a dalokat és üde színfolt a több számban domináló tangóharmonika is.

Nagyon hamar elrepült a húsz dal, ráadásnak érkezett a Boldog idők, majd zárásnak a Valahol itt. A rajongók számára ünnepi hétvége volt, hiszen aki úgy gondolta – és ilyenek többen is voltak – két estét is eltöltött a zenekar társaságában. A Bagossy Brothers Company zenekarban van egy titkos esszencia, ami vagy megnyer valakit, vagy nem, az viszont biztos, hogy aki egyszer ráérez a „Bagossy-életérzés” ízére, nehezen tud lemondani róla!

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?