Ismét felpezsdül a kulturális élet

A karantén feloldásával ismét teret kaptak a közösségi rendezvények, így városunkban is egyre több programmal, egyre több helyszínen várják a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai az érdeklődőket szabadidejük hasznos és szórakoztató eltöltésére.

A Jászberényi Városi Könyvtár június 16-tól ismét nyitva áll az olvasók előtt normál nyitva tartás szerint, és a nyári szünetben sem terveznek leállást. A kölcsönzés mellett i egyéb szolgáltatásaik szeptember 1-től lesznek ismét elérhetők. A veszélyhelyzet eltörlésével a mozi is megnyithatta kapuit annyi változással, hogy hétfőnként szünnapot tartanak. Filmpremiereket július végétől vetítenek, addig a korlátozások miatt elmaradt filmeket pótolják.

Góg Zoltán programszervező örömmel tájékoztatta a helyi sajtó képviselőit, hogy idén 30. alkalommal szervezik meg az Art Camp művészeti telepet, melynek záró kiállítását a Lehel Film-Színház emeleti galériájára tervezik. A jubileumhoz kapcsolódóan a Főnix Műhelyházban is terveznek egy összefogó kiállítást.

A zene kedvelőinek jó hír, hogy folyatódnak a klubkoncertek is: a nyárra összesen tizenegy alkalommal. Július 3-án a helyi In-Fúzió együttes nyitja meg a sort.

A Bakancslista előadássorozat is folytatódik szeptembertől, ahol az utazók mutatják be élményeiket, tapasztalataikat. A Jászkerület munkatársai addig is a virtuális Hajta túra online epizódjait ajánlják az érdeklődők figyelmébe.

Archív fotó: 29. Art Camp zárórendezvénye, 2019.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?