Legjobb négy között a női röplabdacsapat

Nem sokat pihentek az év végi ünnepek után városunk női röplabdacsapatának tagjai, hiszen január 6-án, hazai pályán fogadták Gödöllő női együttesét a Magyar Kupa visszavágó mérkőzésén.

Az un. „odavágót” 3-0 arányban a berényi csapat nyerte, de december közepén – igaz bajnoki meccsen – , 3-2 arányú vereséget szenvedtek tőlük. Így mindenképpen a visszavágás és egyben a továbbjutás volt a célja„lányainknak”. A Berény Fanatics néven ismert szurkolótábor, már az összecsapás előtt ünnepelt. Egyelőre nem a továbbjutást, hanem hatéves fennállásukat. Természetesen ezután a lányok kapták a főszerepet. Akik egy 6-2-es villámrajttal hozták lázba a publikumot. Ekkortájt főleg Pintér Andi és Yana Shevchuk mattolta a gödöllőiek védelmi arcvonalát. A későbbekben a csapat többi tagja is nagyszerűen játszott. Persze a vendégek is mindent megpróbáltak, de ütéseiket több alkalommal is Lékó Lilla vezérletével ártalmatlanították a mieink. Ám a Pest megyeiek nem adták fel, sokszor eredményesek is voltak, de ezzel együtt is 25-18-al zárult az első etap. A második szett már szorosabban kezdődött. 9-9-ig együtt volt a két gárda, innen viszont már, nem volt mese és 25-16-ra behúzták a 2. játszmát is Miklai Zsanették. Mivel a 2-0-s vezetés a továbbjutást jelentette számukra, a harmadik szettre Deme Gábor pályára küldte a fiatalokat is. Szerepet kapott Bartók Bettina, Smith Anna és Halla Petra is, aki remek ütéseivel hálálta meg a bizalmat. Sőt egy középről érkező feladást pontra váltva, ő vetett véget a küzdelemnek is.

Jászberény Volleyball Team – Penta-Gödöllői RC 3-0

JVT: Yana Shevchuk, Miklai Zsanett, Borsos Lili, Alina Adamenya, Pintér Andrea, Bleicher Nóra. Csere: Halla Petra, Schmidt Anna, Bertók Bettina. Liberó: Lékó Lilla.

A mérkőzés után nagy ünneplés kezdődött mind a pályán, mind a nézőtéren, hiszen a Deme – Makai edzőpáros a legjobb négy csapat közé vezényelte a berényi női röplabda csapatat a Magyar Kupában.

Fotó: Gémesi Balázs (archív)

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?