Guriga a galériában

A húsvét hétfőt követő kedden, április 18-án első alkalommal adott otthont fotótárlatnak a Szikra Galéria. A Jászok Egyesülete szervezésében Úton a szabad jászok földjén címmel válogatás nyílt Bugyi László Guriga fotográfus képeiből.

De ki is ő? Egy profivá lett autodidakta, természetelvű képalkotó, akinek világlátása középpontjában a jász táj, annak érintetlen ligetei, lankái, épített emlékei állnak. Egy jász ember, aki nem várja, de teremti a csodát. Aki évtizedes jelenlét után a virtuális térből visszatért a valóságba, és egy művészeti galériában nyomtatott papíralapú képeket állít ki. 61 éves korában megérte élete első önálló kiállítását.

Itt az érdeklődők között a fotós munkásságát ismerők és elismerők szép számmal gyűltek össze. Szikra István házigazda köszöntőjét követően, a megnyitó szavait dr. Dobos Lászlótól, a Jászok Egyesületének ügyvivőjétől hallhattuk.

Végül a fotográfus köszönte meg többeknek, – elsősorban kis híján 90 éves édesanyjának –, az alkotás, és a művészeti közegben való bemutatkozás lehetőségét.

A tárlat május 9-ig látható.

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?