Olcsóbb lesz a közvilágítás

Pályázati forrásból korszerűsítik Jászberény közvilágításának mintegy 60%-át. Ennek köszönhetően évente 20 millió forintot tud megtakarítani a város.

Szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Szabó Tamás polgármester elmondta, hogy városunkban közel 2800 lámpatestet cserélnek le korszerű, LED-es világításra.
Előzetes felmérés alapján jelölték ki a cserére szoruló lámpatesteteket, a város közvilágításának mintegy 60%-át. A városvezetés tervei közt szerepel, hogy a fennmaradó egyharmad részt is korszerűsítik majd a jövőben.
A mostani 410 millió forintos beruházás teljes egészében pályázati pénzből valósul meg. A kivitelező cég munkatársai 5-6 csoportban dolgoznak, és várhatóan a hónap végére végeznek a munkálatokkal. Egy lámpatest cseréje tíz percet vesz igénybe, amit a Mályva utcában szemléltettek is a helyi sajtó munkatársai és önkormányzati képviselők számára.

Az eddigi visszajelzések alapján van, aki nehezményezi, hogy nem világítja be az udvarát az új fényforrás, de többnyire pozitív tapasztalataikat osztják meg a város lakói a megújult közvilágítás kapcsán, tette hozzá Szabó Tamás.
A jelenlegi beruházásnak köszönhetően évente 20 millió forinttal több marad a város kasszájában, és a korszerű technikának köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása jelentősen csökken.