Pályázat helyi közösségeknek

Tájékoztató fórumot tartott ismét a Jászberényi Helyi Közösség Egyesülete április 11-én, a Városi Könyvtár kamaratermében a város CLLD Projekt keretében elérhető pályázati felhívásairól.

Korábban már több alkalommal tartott fórumot az Egyesület a CLLD projekt lehetőségeiről. A mostani alkalommal tájékoztatni kívánták a résztvevőket arról, hogy több pályázati felhívás áll még rendelkezésre a helyi vállalkozók, egyházak és civil szervezetek részére projektjavaslataik benyújtására.

Elöljáróban a Jászberényi Helyi Közösség Egyesület vezetője, Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és a projekt pályázataiban rejlő lehetőségek megragadására ösztönözte a civileket, melyhez mindenben próbálnak segítséget nyújtani. Ezt követően az egyesület részéről Hegedűs Violetta projektmenedzser tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy az elsősorban közösségfejlesztésről és kultúráról szóló projekt felé nagyszámú érdeklődés mutatkozik. Erre való tekintettel a fórum központi témája eköré a pályázati felhívás köré épült. Ennél a felhívásnál több körben van lehetőség pályázatot benyújtani, hamarosan a második kör lezárási időpontjához közeledik, melynek időpontja április 30.

Az ezt követően benyújtott pályázatok a következő – és egyben utolsó szakaszhatárnapon –, 2019 december 10-ét követően kerülnek elbírálásra.

A projektmenedzser ismertette azokat a fontosabb részeket, melyekre érdemes figyelni a pályázati anyag összeállításakor. Amennyiben a beadott pályázatban valami hiányosságot tapasztalnak a bírálat során, lesz lehetőség egy alkalommal hiánypótlásra, valamint a fennmaradó kérdések tisztázására. Ezt követően a hallgatóság felmerülő kérdéseit válaszolták meg az egyesület képviselői.
Megjelent pályázati felhívások:

– Helyi közösségi és kulturális kezdeményezések támogatása, civil szervezetek és vállalkozások bekapcsolása, együttműködések számának növelése, a jász kulturális identitás fejlesztése, az értékmegőrzés és az értékteremtés támogatása. (A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 128.333.333 Ft). Beadási határidő (első szakaszban elbírálandó pályázatok vonatkozásában): 2019. 04. 30.

– Tudás- és kompetenciafejlesztési programok támogatása, hátrányos helyzetű csoportok bevonása (A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5.000.000 Ft). Beadási határidő (első szakaszban elbírálandó pályázatok vonatkozásában): 2019. 12. 16.

Jászberényi Helyi Közösség Egyesülete elérhetősége és a projekttel és pályázatokkal kapcsolatos információk, változások, közlemények megtalálhatók az interneten a jhke.hu weboldalán. Az egyesület ügyfélszolgálatának telefonos elérhetősége: 20/311-3650. Személyes ügyintézés esetén a Polgármesteri Hivatalban kedd, szerda és csütörtöki napokon 8-12 óráig állnak rendelkezésre.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?