A Bercsényi kimagasló sportéve

A Bercsényi Miklós Általános Iskola hagyományosan jól szerepel a különböző sportokban, számos kimagasló teljesítmény volt már az elmúlt években is. De az, ami az idei tanévben (2023-2024) volt, olyanra még nem volt példa.

Öt különböző sportágban nyolc különböző csapat jutott be a diákolimpiai országos döntőkbe, és ért el kiemelkedő eredményeket. Egyéni diákolimpiai bajnok, és helyezett is volt iskolánk tanulója. Ezenkívül különböző nem diákolimpiai versenyeken is öregbítették tanulóink iskolánk hírnevét, sok dicsőséget szerezve Jászberénynek, a Bercsényinek, és persze maguknak is. Rengeteg élményben volt része nagyon sok diáknak, nagyon sok érem került a bercsényis tanulók nyakába.
Következzenek a főbb eredmények:
Grundbirkózás diákolimpiai országos döntőben 2. (ezüstérmes) az I. korcsoportos lány csapat, 6. helyezett a II. korcsoportos lány csapat, míg 10. helyezett az I. korcsoportos fiú csapat.
Atlétika mezei futás diákolimpián körzeti és megyei bajnok, és országos 17. helyezett a III. korcsoportos fiúcsapat, míg a IV. korcsoportos fiúk szintén megnyerték a körzeti és megyei bajnokságot, és az országos döntőben a 18. helyen végeztek.
Unihoki diákolimpián a IV. korcsoportos fiúcsapat megyei bajnok, országos területi bajnok és az országos döntőben 4. helyezett (51 csapat közül).
Az egyik legnagyobb siker a IV. korcsoportos futsalos fiúké, ők a megyei bajnokság megnyerése után elsők lettek az országos területi döntőn is, majd az országos döntőben a 6. helyen végeztek (718 csapat közül)!
Diákolimpiai bajnok karatéka és diákolimpiai országos ezüstérmes teniszező kislány is a Bercsényi színeiben érte el kiemelkedő eredményét.
A III. korcsoportos labdarúgó fiúk két egymást követő évben is diadalmaskodtak a Korompai Kupán!
A IV. korcsoportos labdarúgók megnyerték Újszászon a Vörösmarty Kupát, melyet 8 csapat részvételével rendeztek meg.
A IV. korcsoportos röplabdás lányok országos területi döntőn lettek negyedikek.
A IV. korcsoportos fiúk a kosárlabda diákolimpián megyei 2. helyezettek lettek, és az országos selejtezőben is szintén a 2. helyen végeztek.
Az aerobik diákolimpián az UP2 step kategóriában és az UP2 csapatban országos bajnok lett a Bercsényi csapata.
Diákolimpiai atlétika többpróba körzeti döntőt nyert a III. és a IV. korcsoportos fiú csapat és a IV. korcsoportos lány csapat is.
Floorballban is diákolimpiai országos területi döntőn szerepelt és lett 4. helyezett a II. korcsoportos fiú csapat.
Az I. korcsoportos fiúk és lányok is megnyerték az atlétika többpróba körzeti döntőt.
Városi labdarúgó bajnokságon 1. helyen végzett az I. korcsoportos csapat, 2. helyen a II. korcsoportos, míg a III. korcsoportosak harmadikok lettek.
Természetesen ezeken kívül is számtalan jó eredmény született, remélhetőleg jövőre is sikeres éve lesz a Bercsényi kis sportolóinak.
Gratulálunk a sportolóknak!
Kiss Attila testnevelő

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?