Gyermeknap három felvonásban

A megszokottól eltérően, idén három napos volt a Gyermeknap városunkban. Hivatalosan május 26-án, vasárnap volt az ünnep, de nálunk már pénteken és szombaton is színes, érdekes program várta az ifjakat és szüleiket.

Pénteken délben az Open Roud Tour – Közép-Európa legnagyobb motoros túrája – egyik állomása volt városunkban. A házigazda önkormányzat ezen alkalomból egy kis minifesztivált rendezett a vendégek tiszteletére a Lehel vezér téren, a szerviz úton és a Holló András utcában. Bár az időjárás nem kedvezett ennek a programnak – mire megérkeztek a motorosok szakadt az eső – ám később kezdett kiderülni és sokan hallgathatták a CandyMen Duó koncertjét. A motorosokat Budai Lóránt polgármester fogadta, aki örömének adott hangot, hogy az Open Road Rieders Community csapat a Gyermeknap alkalmából Jászberénybe látogatott. Ráadásul nem is jöttek üres kézzel, hiszen a Körös Motoros Karitatív Egyesület adományait is elhozták magukkal. A motorosok – a rossz idő ellenére – jó hangulatban fogyasztották el a Vágó Bt. által főzött ebédet. A túra május 23-án Győrből indult, s Budapest érintésével jöttek hozzánk másnap a vasparipák lovagjai. Útjuk Gyomaendrődre, Békéscsabára majd Gyulára vezetett, s a túrát 26-án Orosházán zárták.

Május 25-én, szombaton a Conselve Parkban folyatódott a jászberényi Gyermeknap. Itt a Dream Team civil csapata fogadta a kicsiket és nagyokat a „Minden, ami egy állati jó bulihoz kell” címmel rendezett programján. A címből talán kitalálható volt, hogy a Jászberényi Állat- és Növénykert lakói, például az igen népszerű teknős is részese volt ennek a programnak. Ahogy azt már megszokhattuk, volt arcfestés és kézművesfoglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek, miközben gyűltek az adományok is az állatkert lakóinak javára. Az időjárás ezen a napon sem volt a legkedvezőbb, hiszen lógott az eső lába, de így is sokan választották délutáni programjuknak a Dream Team gyermeknapi délutánját.

Vasárnap, a Margit-sziget volt a központja gyermeknapi programoknak. Itt a délelőtt folyamán a színpadon folyamatos volt a műsor. Volt bábszínház, koncert és a játéktereken is sok érdekesség várta az ifjakat. A délután pedig az állatvédelem jegyében telt, Dr. Kertész Ottó állatvédelmi tanácsait fogadhatták meg az állattartók, s akár örökbe is fogadhattak kutyusokat. Volt kutyakozmetika bemutató és a Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutyái is bemutatták tudásukat. A programot az Okos Buli – Kutya jó zenés műsora zárta. A Klapka iskola udvarán pedig egy vidámpark is a gyerekek szórakozását szolgálta.

Mozgalmas, érdekes, színes három nap volt, ahol a programok jó szórakozást biztosítottak a gyermekek számára.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?