Idén is nagy siker volt a FutiKutyik

A Szeretlek Jászság Egyesület és a bejegyzés alatt álló Jászberényi Jótékonykodók Egyesülete április 14-én, vasárnap délelőtt immár második alkalommal rendezte meg a FutiKutyik Jótékonysági Kutyás Futóversenyét. A négylábúakat és gazdáikat a Margit-sziget melletti területen várták, ahol a rajt-cél volt kialakítva. Előzetesen és a helyszínen összesen több mint 130-an neveztek, s vágtak neki a 3 kilométeres távnak.

A rajt előtt idén is volt egy motivációs vendége a rendezvénynek. Dobos Réka 30 éves parakaratéka Karácsondról érkezett, hogy elmondja történetét, s bemutassa, mire is képes az ember: Rékának 2014. december 24-én autóbalesete volt, amelynek következtében sérültek a nyaki csigolyái és így melltől lefelé lebénult. A korábban is sportos lány – 12 évet karatézott – óriásit küzdött, hogy életben maradjon, majd megkezdte újraépíteni magát. Ismét elkezdte a karatét. Először csak erősítés gyanánt, majd az edzője benevezte egy versenyre, melyet meg is nyert.

– Ez hatalmas motivációt adott számomra, s rájöttem, hogy kerekesszékesen is tudok maradandót alkotni. Több nemzetközi versenyen szerepeltem jól, s az Európa-bajnokságon is a harmadik helyen végeztem. Ötszörös Magyar Bajnok vagyok és háromszor nyertem Világkupát. Idén a világranglista nyolcadik helyére is felkerültem, ami azért is nagy eredmény, mert az ellenfeleim mind jobb állapotúak mint én – mondta Dobos Réka, aki a kerekesszékbe kényszerítve is megpróbálja a lehető legteljesebb életet élni. Példája óriási erőt adhat mindenkinek, aki kisebb-nagyobb egészségügyi problémával küzd. Mert az emberi akaraterőnek nincs határa. Nem véletlen, hogy a rendezvény résztvevői nagy figyelemmel hallgatták Rékát, aki a rendezvény ideje alatt egyetlen pillanatra sem maradt magára.

A szervezők nevében Béres Krisztina köszöntötte a versenyre nevezett két-és négylábúakat, akik a 3 kilométer megtétele után – lehetett futni, de sétálni is -, a célba érkezéskor érmet kaptak, majd ebédelhettek és elfogyaszthatták a Tugyi Róbert által felajánlott süteményt is. A Sivadó Selfiboxban pedig a futás előtt és után is készültek a fotók a kutyusokról és futó társaikról.

A támogatók jóvoltából az első három helyezett egy-egy ajándékkosarat kapott, melyet Hajnal-Nagy Gábor adott át. Az első helyezett Kapalyag Gábor lett Herminával, míg másodikként ért a célba Crespo Szofia Lola Izával, s a harmadik helyezett pedig Hamar Zsolt lett Russzóval. Dobó Erzsébettől a három leggyorsabb ifjú hölgy és négylábúik vehették át a Bota Judit által felajánlott különdíjakat. A Varga Attila által felajánlott kutyatápot pedig az Álmom egy gazdi Állatmentő Alapítvány képviselője vehette át.

A nevezésekből befolyó összeget idén is három alapítvány kapta.  A Kutyákkal az Életért Alapítvány (Szabó Gábor), az Álmom egy gazdi Állatmentő Alapítvány (Csőke Elvira) és az Animal Help Alapítvány (Christian Buchenau, Thern Mercédesz) egyaránt 180-180 ezer forintot vehetett át Béres Krisztinától.

 

 

Vélemény, hozzászólás?