Programzárót tartott az Idősügyi Tanács

Városunkban a tavalyi év második felében alakult meg az önkormányzat által létrehozott Idősügyi Tanács, melynek vezetője Verseginé Utasi Erzsébet önkormányzati képviselő lett. Megalakulása után nem sokkal a tanács már egy nyolc alkalomból álló bűnmegelőzési programot is elindított.

Az Idősügyi Tanács tavaly szeptemberben indította útjára azt a bűnmegelőzési programot, amelynek zárását április 11-én tartották a Civil Házban. Havonta tartottak összejöveteleket, melyeken különböző témákat dolgoztak fel.

– A havi rendezvényeinken szó volt többek között az egészségügyről, a bankkártya visszaélésekről, a közlekedési balesetekről, azaz olyan témákról, amelyek az időseket nap mint nap érintheti. Most, az utolsó foglalkozáson az előadások anyagaiból összeállított tesztet írják az időseink. Az előadások interaktívak voltak, azaz volt lehetőség kérdezni is. Ötvennyolcan látogatták a rendezvényeinket, s ezzel országosan is az elsők között vagyunk. Sok helyen 20-30 érdeklődő volt csak, s a negyedik alkalom után érdektelenségbe fulladt a kezdeményezés. Szerencsére nálunk nem így történt. Továbbra is az a célunk, hogy minél jobban megmozgassuk az idősebbeket. Közel 700 nyugdíjasunk van a városban, s szeretnénk, ha minél jobban kihasználnák a nyugdíjas klub, illetve a Civil Ház adta lehetőségeket – mondta érdeklődésemre Verseginé Utasi Erzsébet, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a Civil Házban minden vasárnap ebéd után lehetőség van kártyázni, társasjátékozni, beszélgetni a nyugdíjasoknak.

A havonta rendezett találkozókon egyébként ingyenes egészségügyi szűrés – vérnyomás- és vércukorszint mérés – is az is idős emberek rendelkezésére állt.

 

Vélemény, hozzászólás?