Könnyű siker a TF-BP ellen

A 2022/2023-as bajnoki szezonra készülő Jászberényi Kosárlabda SE felnőtt csapata a vele egy csoportban – NB I/B piros csoport – szereplő TF-Bp csapatát fogadta kedden (szeptember 6-án) koraesete a Bercsényi úti játékcsarnokban. A felkészülési mérkőzésen Miljan Rakic fiai az első félidőben remekeltek, s ennek köszönhetően könnyen szerezték meg a győzelmet.

A hétvégi, miskolci két mérkőzést követően kedden már hazai pályán szerepelt a JKSE csapata. A mieink a TF-BP együttesét fogadták, amely ugyancsak az NB I/B piros csoportjában szerepel majd, azaz bajnokin is összecsap majd egymással a két alakulat.

A találkozót Uros Rosic triplája nyitotta, majd Kucsora is betalált, s ez meg is adta az első félidő alaphangját. A JKSE jól védekezett és az első félidőben mezőnyből 60%os pontossággal dobott. Ezzel pedig nem tudtak mit kezdeni a fővárosiak. Az első negyed végére már 13 pont volt a különbség a csapatok között (22-9), s a játék képe a második 10 percben sem változott. A különbség pedig fokozatosan nőtt, s az első félidő végén már 24 pont volt közte (50-26).

A nagyszünetet követően egy sokkal összeszedetteb TF-BP volt a pályán, míg a mieink már nem koncentráltak úgy, mint az első 20 percben. Ugyan a harmadik és a negyedik negyedet így is megnyertük, ám jóval kiegyenlítetteb volt a játék. Az látszott mindkét csapaton, hogy még közel sincs top-formában, s az is, hogy a mieink előrébb járnak, mint leendő bajnoki ellenfelük.

Jászberényi KSE – TF-BP 88-59 (22-9, 28-17, 20-17, 18-16)

JKSE: Czirbus József 6, Uros Rosic 9/6, Homoki Donát 9, Kovács Vilmos 3/3, Kucsora Csaba13. Csere: Meleg Károly 12/6, Fodor Botond 4, Mester Márk 6, Lékó Konrád, Kocza Bendegúz, Velkey János 13/6, Olasz Ádám 9.

Edző: Miljan Rakic

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?