A Vas fiai az óvodásokért

A Vas Fiai Sportegyesület december 4-én, szombaton jótékonysági edzést, bemutatót tartott Jászberényben a Szivárvány Óvoda megsegítésére. A Szent István körúti parkolóban kicsik és nagyok nagyszerű hangulatban töltötték az időt, s több mint 150 ezer forintot sikerült összegyűjteni az óvoda számára.

Egy 14 tonnás kamion várta, hogy a Szent István körúti parkolóban, a Szivárvány Óvoda mellett legyen, aki megmozdítsa. Erre a Vas Fiai SE erős emberei vállalkoztak, s a délelőtt folyamán segítséget is kaptak ehhez az óvodásoktól. A kellemetlen hideg ellenére sok szülő és kisgyermek jött el, hogy megismerkedjen a jászsági erős emberekkel, akik segíteni jöttek.
A bemutató első párosa Pál Gergő, az egyesület elnöke és kisfia, Nimród volt. Remekül dolgoztak együtt, s a jelenlévők nem kis tapsa mellett húzták el a kamiont a kijelölt pályán.
– Egyesületünk Jászdózsán alakult meg idén nyáron, augusztusban lett bejegyezve. Fő tevékenységünk strongmankedés, erőemelés, kamionhúzás. Ez az első jótékonysági rendezvényünk. A vállalkozásom Jászberényben működik, s a feleségem a helyi kórház laboratóriumában dolgozik. Gyermekünk a Szivárvány Óvodába jár, s így választottuk ezt az intézményt – mondta érdeklődésünkre Pál Gergő.
A délelőtt során az egyesület tagjai valamennyien bemutatták, hogyan kell kamiont húzni, de a traktorgumi forgatásban és a koffercipelésben is bizonyították erejüket, ügyességüket. Elhangzott az, is hogy a különböző versenyeken rendre dobogón végeztek az egyesület tagjai. A megjelentek tapsolhattak Pető Viktornak, Petes-Varga Dánielnek, Barta Szilárdnak, Csávás Richárdnak és Darázs Sándornak, valamint Kincs Virágnak is. Az igazi „buli” pedig akkor kezdődött, amikor az ovisok is beszálltak a kamion elhúzásba. A gyerekek számára óriási élményt jelentett a „nagyokkal” együtt kamiont húzni. Nagyszerű hangulatban zajlott a bemutató, amely ráadásul nagyon eredményes is volt, hiszen összesen több mint 160 ezer forint gyűlt össze az óvoda támogatására. Hogy ezt az összeget mire fordítják majd, azt Beszteri Éva, a Jászberény Város Óvodai Intézmény vezetője mondta el:
– Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek. A bevételéből játékokat és foglalkoztató eszközöket vásárolunk majd az óvodásoknak. Olyan udvari eszközöket, a melyek a gyerekek erő- és állóképességének, gyorsaságának fejlesztését szolgálják.

A Vas Fiai SE erős emberei pedig tovább folytatják majd az edzéseket, hiszen nagyon sok verseny vár rájuk. Amikor kamion nem áll rendelkezésükre, akkor Jászdózsán mezőgazdasági gépekkel gyakorolnak. A felkészülés, a versenyeken való részvétel költségeit maguk állják, s így számukra is jól jönne szponzorok segítsége.
A Szivárvány Óvoda támogatására szervezett és rendezett bemutató létrejöttét támogatta: Pócs János, országgyűlési képviselő és családja, Jászberény Város Polgármesteri Hivatala, a Magyar Közútkezelő Jászberényi Kirendeltsége, Barta István és családja, PGYM, VARÉP-Szolg Kft., Faragó Richárd és Faragó Roland Motor Sport, Pál Gergő egyéni vállalkozó, BODAMO.

 

Vélemény, hozzászólás?