Magyarországnak előre kell menni!

Évösszegző sajtótájékoztatót tartott december 3-án, pénteken képviselői irodájában, Jászberényben Pócs János. Térségünk országgyűlési képviselője, arról is szólt, hogyan kezdődik az új év az ország számára.

– A Jászság országgyűlési képviselőjeként tartozom a választóimnak egy összegzéssel, beszámolóval egy ilyen nehéz év után. Mindenekelőtt azzal szeretném kezdeni, hogy tisztelet az embereknek, a munkavállalóknak, a gazdasági egységeknek, az önkormányzatoknak, a hivatalokban dolgozóknak. Köszönet az egészségügyben, az oktatásban, a rendvédelemben dolgozóknak. Köszönet a szalag mellett, a mezőgazdaságban dolgozóknak, a diplomásoknak, hogy tudásukat itthon gyarapították – kezdte sajtótájékoztatóját Pócs János, aki szerint az újév Magyarországon nem úgy kezdődik, mint tíz évvel ezelőtt, a baloldali kormányok idején.

– Akkor összeszorult gyomorral vártuk a híreket, amelyek rendre az áremelésről, az adóemelésről, a megszorításokról szóltak. Ezek pedig sújtották a jobboldali és a baloldali embereket is – mondta Pócs János, aki szerint két kormányzati szemléletről van szó. A 2010 előtti baloldali kormány a gazdasági válságot megszorításokkal, iskolák, kórházak bezárásával, a családi kedvezmények megvonásával, a kórházi napidíj, gyógyszerfelírási díj bevezetésével, a 13. havi nyugdíj megvonásával kezdte.

– Mi, a jelenlegi sokkal nagyobb gazdasági, egészségügyi válságot úgy kezeltük, hogy kórházakat fejlesztettünk, az egészségügyi dolgozók bérét megemeltük. A szociális ágazatban, a kulturális szférában dolgozók bérét januártól 20%-kal megemeltük, s meg fogjuk emelni a pedagógusok bérét is. Mi, ebben a nehéz helyzetben soha nem látott családtámogatási rendszert dolgoztunk ki. Több ezer milliárdot fordítottunk a gazdaság újraindítására és 1 000 milliárd forinttal csökkentettük az adókat – mondta a képviselő, aki jelezte, szerintük Magyarországnak előre kell menni, nem hátra.  Ennek jegyében négy fontos területen lépünk ismét jelentősen előre, jelentette be Pócs János:

– 80 000 forint nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok. A teljes 13. havi nyugdíjat is biztosítja a kormány februárban.

– Januártól 200 000 forintra nő a minimálbér és 260 000 forintra a szakmunkás minimálbér. Így a minimálbér magasabb lesz, mint a 2010-es átlagbér.

– A családi adóvisszatérítés 2 millió szülőt érint, s a támogatás teljes összege mintegy 600 milliárd forint lesz. Köszönhetően annak, hogy a magyar gazdaság növekedése ma Európában a legdinamikusabb.

– Január 1-jétől nem kell jövedelemadót fizetni a 25 éven aluliaknak. Ezzel ők havonta több tízezer forinttal visznek majd többet haza. Szeretnénk, ha a fiatalok itthon maradnának, szemben a 2010 előtti elgondolással, amikor azt üzenték nekik, hogy „El lehet menni Magyarországról.

Pócs János arról is szólt, hogy jászság polgármesterektől tudja, van olyan kistelepülés, ahol a születések száma megháromszorozódott, sőt megnégyszereződött. Szerinte ez is bizonyítja, hogy működik a kormány családtámogatása.

– Eklatáns példa előttünk Jászberény. A városvezetés azt hangsúlyozta, hogy soha nem látott rossz helyzetben van a város. Valótlanul hirdették ezt. Ők adóemeléssel akarták kezdeni az évet, de ezt a kormány nem engedte. Mi hiszünk az adócsökkentés politikájában, s az idő bennünket igazolt. Az év végére Jászberény adóbevétele az előző évhez képest 1 milliárddal nőtt. Ezúton is azt szeretném üzenni az elhangzottak jegyében a Jászság lakóinak, hogy nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei visszatérjenek a hatalomba. Mi hisszük ugyanis, hogy Magyarországnak, a Jászságnak előre kell menni, nem pedig hátra – mondta Pócs János.

Vélemény, hozzászólás?