Elment a tanár úr, a pingpong szerelmese

December 6-án, 80 éves korában elhunyt a Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium nyugdíjas pedagógusa, gépi és kézi forgácsolást tanító szakoktatója, Rigó Lehel, aki 1970-től 2003-ig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott az intézményben, majd szükség esetén óraadóként is besegített.

Tanulói rendre eredményesen szerepeltek a megyei közlekedésbiztonsági versenyeken. Elkötelezett híve volt a sportnak, s nagyon sokat tett a jászberényi asztalitenisz sportért mint játékos és mint játékvezető is. A Lehel SC megszűnését követően egy baráti társasággal – Gallai Antal, Kovács József, Rigó Lehel, Hulin György, Kalla Tibor – alakítottak egy új csapatot, amely szép sikereket ért el. Az együttes volt második is az NB I-ben.

Kalla Tibor barátjával Rigó Lehel az utánpótlás nevelésből is kivette a részét, miközben együtt járták a szeniorversenyeket, ahol rendre kiemelkedően szerepeltek, s az eredményhirdetések során dobogóra állhattak. Két éve például párosban veretlenül nyerték az Országos Nyílt Asztalitenisz Veterán Ranglista Versenyt, a Gödöllő Kupán az NGS UNION JASE versenyzőiként.

Rigó Lehel halálával nagy veszteség érte Jászberény sportéletét. Emlékét megőrizzük!

szerző: Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?