Rangadót nyertek a kosarasok

Nagy érdeklődés előzte meg a Jászberényi KSE – SZTA Szedeák kosárlabda alsóházi rangadót, aminek igen nagy volt a tétje, hiszen a sereghajtó berényi gárda az előtte álló szegedieket látta vendégül.

Az utóbbi hazai mérkőzéseken már érezhető volt az új szakvezető, Miljan Csurovics munkája, így nem akadt olyan személy – a szegedieket kivéve – aki hosszú idő után ne jászberényi győzelmet várt volna az összecsapás végén. A játékosok is átérezték a meccs fontosságát, így a kosárlabda-mérkőzésre kilátogatók azt láthatták, hogy egy sokkal harcosabb gárda küzd a pályán, mint az előző meccseken. Az első pontokat is ők szerezték, majd Nelson vezérletével a negyed végére 24-19-s vezetésre tettek szert. A folytatásban is inkább a berényi alakulat akarata érvényesült a támadások során és jól is védekeztek. Örvendetes, hogy a cserejátékosok is jól szálltak be a meccsbe, hiszen Mészáros, Ruják és Peringer is pontokkal vétették magukat észre, így Pantelicsék tudtak pihenni és a távolság is maradt a két gárda között, sőt szaporodott is. Az első félidő végén egy igen megnyugtató előnnyel, 12 ponttal (48-36) vonultak negyedórás pihenőre.

A nagyszünet után is hasonló maradt a forgatókönyv. A hazai gárda kezdeményezett többet és habár ezúttal nem úgy ment a pontgyártás mind korábban, a Tisza-partiak így sem nagyon tudtak közelebb férkőzni pontszámban. Ezt mutatta a harmadik felvonás 61-50-s eredménye is. A zárónegyed viszont már igen izgalmasra sikeredett. A vendégek mindent egy lapra feltéve sokkal hatásosabban kezdtek játszani, a berényiek pedig egy kisebb hullámvölgybe kerültek. Egy perccel a vége előtt Curry kosarával már csak kettő (75-73) maradt közte. Innentől azonban megremegtek a szegedi kezek, főleg amikor előbb Nelson majd Brbaklics ellopott egy-egy labdát, ami négy pontot hozott a konyhára és így hattal meg is nyerte a mérkőzést a berényi alakulat.

Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 81-75

JKSE: Nelson 11/3, Miller 22/6, Brbaklics 14/3, Alekszandrov 12/3, Pantelics 5/3. Csere: Peringer 4, Mészáros 8/3, Buzás -, Ruják 5/3.
Természetesen vastapssal honorálta a fiúk teljesítményét a publikum. Harcosak voltak és ezúttal jól is dobtak. Nyolc alkalommal repült tripla a gyűrűbe! Gólpasszuk pedig egy híján duplája volt, mint az ellenfélé. Folytatás pénteken Kecskeméten, majd egy hónapos szünetet követően március 7-én az Albát fogadják Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?