Itt járt a Tour de Hongrie mezőnye

Siófokról indult az idei Kerékpáros Magyar Körverseny és a harmadik napon Ceglédről indulva, augusztus 17-én, városunkon is keresztülhaladt.

Egy „tiszteletkör” erejéig letértek a 31-es főútról az Apponyi térnél és a Thököly út – Rákóczi út – Lehel vezér téren át jutottak vissza a főútra a Bundáskútnál lévő közlekedési lámpánál. Ezt követően tekertek tovább Jászjákóhalma felé, egészen Hajdúszoboszlóig.

Az érdeklődők minden bizonnyal leginkább a színes trikós versenyzőket kísérték nagy figyelemmel. Sárga trikóban volt látható az összetett verseny első helyén álló versenyző, a gyorsaságit vezető bicajos volt a zöld trikós. Piros trikóban pedig a részhajrák versenyében az eddigi legtöbb pontot szerző versenyző tekert. Nem mellesleg látható volt a fehér trikóban Dina Márton, az összetettben ekkor a legjobb helyen álló magyar versenyző is.

A karavánban összesen 19 csapat 133 kerékpárosa vágott neki a versenynek, köztük három magyar csapat is. 865 km megtétele után, Kazincbarcikán volt a befutó vasárnap, ahol az olasz Manuel Belletti vehette át a Tour de Hongrie győztesének járó sárga trikót és a vele járó érmet.

Az idei magyar körverseny legjobb magyar versenyzője Valter Attila lett.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?