Remekül mentek terepen

Harmincnyolcadik alkalommal rendezték meg a nagy múltú Palóc Triatlon versenyt, július első vasárnapján, Balassagyarmaton a Nyírjesben. A rangos sporteseményen, a Tereptriatlon Országos Bajnokság korosztályos futamait, valamint a felnőttek sprint távú megmérettetését bonyolították, a helyszín természeti adottságainak felhasználásával.

A triatlon kitartásra, önfegyelemre nevel, megtanít küzdeni, és rendkívül jó fizikumot ad, ebben a sportágban terepen versenyezve egészen más minden, sokkal élőbb, izgalmasabb, természetközelibb, sokszínűbb, szebb. A tereptriatlon egyik szépsége és nehézsége is egyben, hogy minden terepen a sportolók más adottságai és képességei kerülnek előtérbe, de ha biztosak magukban, akkor nem érik komoly meglepetések őket.

A Jászberényi Triatlon Sportegyesület versenyzőivel ez így volt a Tereptriatlon Országos Bajnokságon, ahol többen versengtek különböző távokon és teljesítették a nem hétköznapi kihívásokat. A gyermekek és serdülők 300 m úszás után 8 km-t kerékpároztak, majd 2 km-t futottak, ebben az etapban a 14 -15 évesek között Rómer Levente szerzett korosztályos magyar bajnoki ezüstérmet, 12 -13 éveseknél Vas Ádám 4., Malahovszki Miksa 5. helyezését oklevéllel díjazták.

A nagyok sprint futamán sokan indultak, itt fél kilométert kellett úszni a Nyírjes tóban, a terepkerékpározáson, változatos pályán, két körben 12 km-t tekertek, majd 4 km szintes terepfutás zárta a teljesítendőt. A férfiak mezőnyében az abszolút 4. helyen ért célba, egy nagyon gyors ifi srác Kardos János, ez a teljesítménye korosztályában magyar bajnoki ezüstérmet ért. A triatlon e szakágában magabiztosan versenyző, szenior 2 korú, Baran Alexandra, akit a női vetélytársak közül csak ifi lányok előztek meg, abszolútban szintén 4. helyen futott be és kategóriájában aranyérmet, ezzel országos bajnoki címet szerzett.  A rutinos terepesnek számító Demeter Gábor, a kerékpár első körében defektet kapott, a közönség soraiból kért és kapott egy egyszerű montit, amivel teljesíteni tudta a verseny kerekes szakaszát. A bakit követően nagyot futott és sikeresen megérkezett a szenior 3 dobogó második fokára, ezzel megszerezve korcsoportja magyar bajnoki ezüstérmét. Sándor Áginak nagy kedvence a terepversenyzés, derekasan teljesítette a távot és az ifi lányok igen erős mezőnyében 4. helyen végzett.

Remekeltek a jászTRI-s triatlonosok terepen, ezen a versenyen, a fényes női OB arany mellé, az uraknak három szépen csillogó ezüstöt sikerült beszerezni, ami elégedettségre adhat okot mindannyiuknak.

 

 

 

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?