Az SZBI nyerte a III. BERÉNY-THERM Kupát!

A III. BERÉNY-THERM Kupa női strandkézilabda tornára, augusztus 12-én, szombaton került sor, a Lehel Thermálfürdő és Kemping területén, melyre rekordszámú (12) csapat nevezett.

Három darab 4-es csoportban kezdték meg a küzdelmeket a csapatok, az “A” csoportban a veresegyházi Tankok mindhárom mérkőzését megnyerte, mögöttük a Szedett-vedettek végzett a 2. helyen, megelőzve a martfűi REHAB SE-t és a TFSE-t. A “B” csoportban a Majkák végzett a csoport élén, a még továbbjutó helyen a szolnoki JägerBombák végzett, míg a Miskolci Ricsajok a 3., a gyöngyösi Farkas Falka a 4. helyen fejezte be a csoportmérkőzéseket. A “C” csoportot magabiztosan nyerte az SZBI, 2. a Pink Gin, 3. a Miskolci Jolandák, míg 4. a Fénykoktél lett.
A 3 elődöntő nagy csatát hozott, a két veresegyházi csapat közül előbb a Tankok jutott a legjobb három csapat közé (a JägerBombákat győzte le), utánuk a Pink Gin is teljesítette ugyanezt (a Majkák voltak a szenvedő fél). Az utolsó elődöntőt az SZBI nyerte a Szedett-vedettek ellen, így következhetett a hármas döntő, ahol körmérkőzéseket játszottak a csapatok. Előbb a két veresegyházi csapat csatájából a Tankok kerültek ki győztesen (2:1), utána viszont a vesztes Pink Gin 2:1-re verte az SZBI-t. A legutolsó mérkőzésre sajnos már elég rossz látási viszonyok között került sor (nagyon elhúzódott a torna, kissé besötétedett), ezt a mérkőzést az SZBI nyerte 2:0-ra a Tankok ellen, így jobb pontarányának köszönhetően megnyerte a III. BERÉNY-THERM Kupát. A második helyen a Pink Gin, míg a harmadik helyen a Tankok végzett.
Különdíjakat is kiosztottak a szervezők, a legjobb kapus Kazup Melissza (Pink Gin), a gólkirálynő Gubrán Alexandra (Tankok), a legjobb védőjátékos Négyesi Nikolett (SZBI), míg a legjobb játékos Teszkó Csenge (Tankok) lett.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?