Sajtóreggeli a kormányhivatalban

Sajtóreggelire várták január 25-én a kormányhivatal, a megyei önkormányzat és Szolnok város első számú vezetői a megyei sajtó munkatársait. A hetedik alkalommal szervezett esemény lehetőséget adott arra, hogy kötetlenebb formában ismerjék meg a felek egymás véleményét, észrevételeit, elképzeléseit.

A találkozó elsődleges célja volt, hogy megköszönjék a tárgyilagos, pontos tájékoztatást, amely a múlt évben is jellemezte a hivatalok tevékenységéről, munkájáról szóló tudósításokat.

Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott köszöntötte a sajtó képviselőit. Elmondta, hogy az elmúlt évek alatt lezajlott változások eredményeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében is egy szerkezetében megújult, ügyfélbarát, hatékony és olcsóbb kormányhivatali rendszer alakult ki, egy egységesebb, koncentráltabb, átláthatóbb feladatellátás jött létre. Országosan, így a megyében is sikertörténet a kormányablakok létrejötte, ahol egy helyen több ügy is elintézhető.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 14 kormányablak működik és arra törekednek, hogy rövidesen ez a szám 18-ra emelkedjen. Az elmúlt évben a megyei kormányablakokat több mint 432 ezer ügyfél kereste föl, az átlagos ügyintézési idő nyolc perc, a várakozás alig negyed óra volt. Így kijelenthető, hogy kevesebb, mint fél óra alatt lehetett egy ügyet intézni.

Az eddigi fejlesztések is arra irányultak, hogy nem lehet senki másodrendű állampolgár annak függvényében, hogy városban vagy falun él. Ennek tükrében a tervek között szerepel egy kormányablak-busz beállítása is, amely ugyanolyan szolgáltatást nyújt, mint az integrált ügyfélszolgálat – tette hozzá a kormánymegbízott.

Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy kiváló együttműködés jellemzi évek óta a megyei sajtó és a kormányhivatal, a megyei önkormányzat, valamint Szolnok megyei jogú város vezetőinek kapcsolatát. Sok feladat lesz idén, úgyhogy számítanak a korrekt és felelősségteljesen végzett tájékoztató munkára 2019-ben is – zárta gondolatait az elnök.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere azt emelte ki, hogy a médiumok a valóságnak megfelelően tudósítottak a város és a megye eseményeiről. Az elmúlt esztendő különösen sok lehetőséget adott erre, hiszen soha nem látott fejlődés indult meg a megyeszékhelyen, amely ebben az évben is folytatódik. A számtalan fejlesztés közül a 4-es út négysávosítását emelte ki a városvezető, amelyre már hosszú évek óta várnak a térség lakói.

Az esemény résztvevői a terített fehér asztalok mellett, kötetlen beszélgetéssel zárták a találkozót.

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?