FIDESZ-KDNP programismertető fórum

Az Aranysas Rendezvényházban május 28-án, koraeste tartott programismertető fórumot a FIDESZ-KDNP jászberényi polgármesterjelöltje, Hajnal-Nagy Gábor. A rendezvény vendége Szentesi Zöldi László, a Magyar Nemzet újságírója, lapszerkesztője volt, aki korábban városunkban is dolgozott, az éppen akkor regnáló városvezetést segítette.

A fórum első felében Szentesi Zöldi László arról szólt, hogy mennyire van háborús hangulat, háborús helyzet a világban, s ezen belül az Európai Unióban. Felvázolta a nagyhatalmi politikai változásokat. Az USA és az Európai Unió meggyengült, a kínaiak nagyon megerősödtek, derült ki szavaiból. No, meg az is, hogy komoly veszélyt jelent életünkre a háború közelsége, s az, hogy az USA, a NATO nem megfelelően kezeli a kialakult helyzetet. Az orosz – ukrán háború kapcsán kijelentette, hogy az igazán amerikai – orosz háború egy másik állam területén. Ahogy a NATO, úgy Oroszország sem szeretné, hogy a másik minél közelebb legyen határaihoz. Szerinte a békekötés lehetséges lenne, de már nem az eredeti határok szerint, hanem a front mostani állásának figyelembe vételével. Az előadó elmondta, hogy Magyarország kormánya, nagyon helyesen, mindenképpen ki akar maradni ebből a háborúból. Azt is megjegyezte, hogy egy nukleáris háború pusztítása olyan mértékű lenne, amit elképzelni sem tudunk. Végül annak a reményének adott hangot, hogy a történelem során volt már néhányszor nagyon kiélezett a világpolitikai helyzet, de az utolsó pillanatban a döntéshozóknak megjött az esze és elkerülte a Föld az újabb világégést.

Mondaandója második felében Szentesi Zöldi László kitért a Magyar Péter jelenségre. – Ne engedjék, hogy ez az ember, aki hamarosan Jászberénybe érkezik, megtévessze Önöket. Ő a FIDESZ-ben csak mint a miniszterasszony férje volt közismert. Most pedig mint egy „Megváltó” jelentkezett a politikai palettán. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy 1-2 év múlva hol lesz majd Magyar Péter – mondta Szentesi Zöldi László.

A fórum második felében Hajnal-Nagy Gábor polgármesterjelölt ismertette a FIDESZ-KDNP önkormányzati választásra összeállított programját. – A legfontosabb, hogy a város gazdasági életének motorja újra beinduljon. Az Electrolux leépítése után a világkereskedelemben bekövetkezett változások miatt a jászsági nagyvállalatok termelése – világcégek beszállítói – jelentősen csökkentek. Olyan új beruházásokra lenne szükség, melyek eredményeként a fiatal jászberényi szakembereknek az egyetem, főiskola elvégzése után idehaza lenne munkahelye. Ennek érdekében nem szabad kimaradnunk az országos fejlesztésekből – mondta Hajnal-Nagy Gábor, aki azt is megjegyezte, hogy a pályázati lehetőségek jobb kihasználásával új fejlesztéseket valósítanának meg. Biztonságosabbá tennék a kereszteződéseket és elindítanák a „Bringázz munkába, iskolába!” programot.

Erősebb szociális hálót és nagyobb közbiztonságot is ígért Hajnal-Nagy Gábor. Kijelentette, hogy elkötelezettek a Zöld Jászberény megvalósítása érdekében. Ennek keretében újra a város ékességévé tennék a Zagyvát, játszótéri faültetési programot indítanának, s jelentősen növelnék a közterületi hulladékgyűjtők számát. A kultúra, a sport és a civilek életében sokszínűséget szeretnének hozni. Szabadidős közösségi térré fejlesztenék a Margit-szigetet. Az állatkertnél kaland és élményparkot létesítenének. Támogatnák a tömegsportot és lehetőségekhez mérten a versenysportot is.  A város kulturális életét pedig sokszínű programokkal szeretnék fellendíteni, s kiemelten támogatnák a civil szervezeteket.

Mindezek megvalósításához kéri a FIDESZ-KDNP önkormányzati választáson induló csapata a választók támogatását a június 9-i voksolás során.

Vélemény, hozzászólás?