Sportkóstoló Apátiról

Sportkóstoló elnevezéssel nagyszabású sportesemény helyszíne volt a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola sportcsarnoka december 9-én vasárnap, ahol még a Mikulás is résztvevője volt a pörgős programoknak.

Borics Andrea, vagyis – ahogy ezekben a körökben jobban ismerik –, az Andi Fitness szervezésének és tevékeny rendező munkájának köszönhetően született meg ez a sportolni invitáló esemény. A Jászapáti Sportegyesületben pedig támogató partnerre találtak a Sportkóstoló kitalálói, ugyanis Vidék Sportja elnevezésű pályázatuk célkitűzéseihez jól passzolt a rendezvény. Így aztán a sporteseményt és annak támogatását egy többéves program keretében valósították meg, melynek célja, hogy minél több családot vonzanak a különböző sporttevékenységek köré. A lakosság szemléletformálását is szeretnék így elérni és egészséges életvezetést propagálni a jászberényi és a jászapáti járásban.

A Sportkóstoló színes forgataggal várta az oda érkezőket. Az edzéseken nem volt kötelező részt venni, nézni is lehetett a különböző mozgásformákat, ismerkedni a lehetőségekkel. A szervezők igyekeztek olyan sporttevékenységeket választani, amelyek rendszeres edzései megtalálhatók a településeken, és mindezekhez helyben elérhető edzőket hívtak bemutatókat tartani. Ezek elsősorban aerobic alapúak voltak, így egymást váltották a színpadon a Zumba, a Nippon Zengő, a Latin Fitness és persze az Andi Fitness gyakorlott oktatói. Sok résztvevő teljesítette az egymást követő félórás edzésadagokat, a pihenőidőben pedig a Kolibri SE tornászlányainak tapsolhatott a közönség. Aki megéhezett a mozgásban, falatozhatott a gyümölcs és zöldséghalmok kínálatából, kinek a mandarin vagy az alma, kinek pedig a sárgarépa esett jobban. Mivel a Mikulás is meglátogatta a sportrendezvényt, a tőle jutalomként kapott szaloncukor mindenkinek járt, ami aztán ledolgozható volt valamelyik edzésen.

Az esemény előtt egy rajzpályázatot is meghirdettek „Mikulás sportol” címmel. Az erre készült alkotások megtekinthetőek voltak a paravánokon, a legjobb rajzok készítői pedig magától a Mikulástól vehették át díjaikat.

A mozgalmas nap eredményesen zárult, kóstolót adott több sportolási lehetőségből. Az edzéseken résztvevők jól elfáradhattak, az érdeklődők találhattak maguknak tetsző mozgásformákat, a szervezők és támogatók pedig mielőbbi folytatást határoztak el.

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?