Sikeres Sportágválasztó

Szikrázó őszi napsütés fogadta október 14-én vasárnap a Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán és tornatermében, a Jászapáti Városi Sportegyesület szervezésében lebonyolított Sportágválasztó egész napos eseményeire kilátogatókat.

A Sportágválasztó célja minél többeket, gyerekeket, felnőtteket egyaránt buzdítani a sportolásra és egy helyszínen lehetőséget adni számukra több sportág kipróbálására. Más érzés nézni a sportot, és más kipróbálni azt, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe.

A rendezvény költségeit sikeres pályázatokból teremtették elő, így teljesen ingyen tudták biztosítani a különböző sportágak kipróbálási lehetőségeit– mondta el Móczó Zsófia, aki rendezője és aktív résztvevője is volt az eseménynek.

A megnyitó szavaiban ifj. Pócs János önkormányzati képviselő, a sportügyekkel is foglalkozó bizottság vezetője kiemelte a sportágválasztó fontosságát, mert felhívja a figyelmet az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgásra. Megköszönte Urbán Ferenc munkáját, aki a legtöbb energiát fektetette a rendezvény létrejöttébe.

Az iskolai műfüves focipályán labdarúgótorna kezdődött, mellette a legkisebbek ugráló várakban tombolhatták ki magukat.

A Jászberényből érkezett Rozsomák Amerikai Futball Club izgalmas bemutatót tartott, ami azért volt sok fiatal számára vonzó, mert magára ölthették a srácok egyedi felszereléseit is. Népszerű volt a spinning edzés, a tekerés a profi teremkerékpárokon, melyek használatával jó állóképességet lehet szerezni, valamint segítség lehet a szív és érrendszer erősítésében, karbantartásában.

A tornateremben egész nap pörögtek az események: a JVSE Fitness szakosztálya teljes létszámban képviseltette magát az egymásután következő edzéseken. Káplárné Nagy Margit szakosztályvezető kijelentette: náluk nincs korhatár, és jöhetnek sztepp, aerobik vagy súlyzós gyakorlatok, valamennyit kipróbálják. A szintén Jászberényből érkezett Andi Fitness által tartott edzéseket is főleg a hölgyek látogatták nagyobb létszámmal, ami talán természetes, hiszen a gyakorlatok minél többszöri ismétlése alakformálásra kiváló. Majtényi Ágnes Nippon Zengo órája is remek hangulatban zajlott. A karate alapokra épülő mozgásformát, küzdősport-aerobikot nagyon lelkesen végezték a résztvevők.

Aki elfáradt a mozgásformák kipróbálásában, leülhetett Gulyás Zsuzsa alternatív képességfejlesztő tanácsadó mellé, akitől tanácsokat kérhetett az étkezésről, vagy akár a test, lélek és szellem egyensúlyának fejlesztéséről. A Sportágválasztóra kilátogatóknak egészségállapotuk felmérésére is lehetőségük adódott, amiben a helyi praxisközösség vállalt szerepet, hiszen munkatársai a gyógyítás mellett a megelőzést is az alapellátás fókuszába állították az egészségfejlesztéssel karöltve.

Sokan ámultak a triál kerékpáros bemutatón Bakó Ricsi ügyességén, aki speciális bringájával bárhová fel tudott ugratni. Egy kis szusszanás jól is jött, mert érkezett Katus Attila és fergeteges, aktív edzésén az arra nagy számban vállalkozók minden izomcsoportjukat átmozgathatták.

A változatos sportkínálatban helyet kapott többek között még lovas program, hip-hop tánc, asztalitenisz, és bemutató edzést is tartottak a birkózók.

A rendezvény végén a szervezők nagyon örültek a számottevő érdeklődésnek, a sokszínű eseményen közel ötszázan jelentek meg, és próbálták ki magukat a különböző mozgásformákban. Ezen a napon ismét bebizonyosodott, hogy a gyerekeket és a családokat kiemelten érdekli a sport, a testmozgás, így az eseménynek folytatása következik.

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?