Győzelemmel rajtolt a JFC

Augusztus utolsó előtti hétvégéjén elrajtolt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Az előző szezont a második helyen záró Jászberényi FC célja a bajnoki cím megszerzése, s ennek ismeretében nem meglepő, hogy az együttes idegenbeli győzelemmel kezdte az új szezont.

A JFC ellenfele az első fordulóban a kunszentmártoni csapat volt. Az idegenben rendezett találkozó esélyesének a mieink számítottak, de azt nem lehetett tudni, hogy a nyári jövés-menés után 8átigazolások) melyik csapat erősödött, illetve gyengeült, s milyen formában kezdi a szezont.

Nos, a JFC úgy kezdte az új szezont, ahogy azt egy bajnoki címre törő csapatnak kell. Tavaly hazai pályán 3-0-ra, idegenben 3-1-re győzték le Besenyi Gábor fiai a kunszentmártoniakat, s ennek megfelelően alakult a mostani találkozó is.

A 29. percben Varga László szerzett vezetést a JFC-nek (0-1), majd a második félidő első negyedórájának végén két perc alatt végleg eldőlt a 3 bajnoki pont sorsa. A 60. percben Káposztás Dávid, majd a 61. percben Varga László talált ismét a hazaiak kapujába (0-3). Nagy László a 81. percben alakította 0-4-re az eredményt, majd a hazaiak erőfeszítései a 89. percben egy becsületgólt hoztak, amikor Balogh Zsolt talált a JFC kapujába.

A várhatóan a bajnoki címért harcoló csapatok közül a törökszentmiklósiak és a mezőtúriak is győzelemmel kezdtek, míg a jászfényszarui csapat mérkőzését augusztus 28-ra halasztották.

 

NP-HUNGÁRIA-KUTE – Jászberényi FC 1-4 (0-1)

Gólszerzők: Balogh Zsolt (89. p) illetve Varga László (29. p és 61. p), Káposztás Dávid (60. p), Nagy László (81. p)

 

Az 1. forduló további eredményei:

Tiszaszentimre KSE – Mezőtúri AFC-RAFI 1-3

Jánoshida SE – Szajol KLK 1-1

Jászapáti VSE – Cserkeszőlő SE 2-2

Törökszentmiklósi FC-VETERINER – Tiszagyenda KSK 9-0

Lurkó Focimánia FK – PRIMOIL Kisújszállás 2-1

Kenderesi VSE – Tószeg KSE 3-2

A Rákóczifalva SE – Jászfényszaru VSE-MÁB HOLDING találkozót augusztus 28-án rendezik.

 

A bajnokság második fordulójában a JFC a Tiszaszentimre KSE együttesét fogadja.

  1. forduló – szeptember 1.

17:00 óra: JFC – Tiszaszentimre KSE

Jászberény Városi Stadion

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?