Jászberényben is járt Magyar Péter

Országjáró körútja során május 28-án, kedden este érkezett Jászberénybe a Tisztelet és Szabadság Párt – röviden Tisza Párt – alelnöke, Magyar Péter, akit a Margit-szigeten sokan vártak. Gyorsan kiderült, hogy nem sokkal korábban Jászapátiban találkozott a Tisza Párttal szimpatizálókkal, mert beszédében sokszor utalt erre a programjára.

Többek között kijelentette, hogy a Tisza Párt Jászapátiban beállt Illés Gergő polgármesterjelölt mögé, s őt támogatják a június 9-i önkormányzati választáson. Ezzel párhuzamban ostorozta a Jászság országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost és családját, akik brüsszeleznek, miközben uniós támogatásokból részesültek.

A szónok a jászberényieket a Jászság fővárosának, a térség kulturális, szellemi és gazdasági központjának a lakóiként köszöntötte, majd hosszan sorolta a Fidesz és Orbán Viktor bűneit. Kijelentette, hogy Magyarország jelenleg családi vállalkozásként működik, s ezt nem lehet tovább engedni, miközben az egészségügy és az oktatás romokban hever. A családbarát magyar kormány éppen a családok tízezreiről feledkezik meg, miközben néhány család valóban nagyon jól él, mondta a szónok, aki azt is megjegyezte, ennek véget kell vetni.

Hosszan sorolta, hogy mit és hogyan kellene máskét csinálni. Egyben jelezte azt is, hogy a Tisza Párt alulról kezdi az építkezést és a 2026-os országgyűlési választáson komoly eredményt kíván elérni. Mert sok az elégedetlen ember ebben az országban, s nem tudják megbocsátani az elmúlt 20 évet a Gyurcsány, majd Orbán kormányoknak.

Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger című verséből idézett és üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek:

„Habár fölűl a gálya,

S alul a víznek árja,

Azért a víz az úr!

Kihangsúlyozta, hogy nem szabad félni a hatalomtól. Össze kell fogni, s akkor a változás elérhető. Mint mondta, 40 ezer milliárd forint érkezett az Európai Uniótól a csatlakozásunk óta. Ám ezen pénzek egy része a családi vállalkozásoknál kötött ki, s nem az ország fejlődését szolgálta.

Jászberényben is arra kérte szimpatizánsaikat, hogy menjenek el a június 8-án Budapestre, a Hősök terére, ahová visznek földet és elültetik a Nemzet Fáját.

– Reméljük, hogy mire ez a fa árnyékot ad, már egy teljesen más országban fogunk élni. Mind a magyar rendőrök, a tűzoltók, a tanárok, az ápolók, a szociális munkások, a kormánytisztviselők, a közmunkások mind velünk vannak. Mindenki támogatja a Tisztelet és Szabadság Pártját. Nem véletlen, hogy retteg a hatalom és költik számolatlanul a közpénzt propagandára, mintha nem lenne annak máshol jobb helye – mondta Magyar Péter, aki jelezte, hogy az elmúlt időszakban a FIDESZ sok szavazót veszített, míg a Tisza Pártnak egyre több szavazója lett.

– Ők is tudják és mi is tudjuk, hogy a fiatalságot, a tavaszt, a változást és a Tiszát néhány pillanatra fel lehet tartóztatni, de ezt az erőt a világtörténelemben soha, senkinek sem sikerült megállítani – mondta beszéde végén Jászberényben Magyar Péter.

Vélemény, hozzászólás?