Újabb laptopok érkeztek Jászberénybe

A Klebelsberg Központ által megvalósított RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosítószámú „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című európai uniós projekt keretében május 2-án a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnáziumban 165 tanuló szülei vehettek át laptopot. Az eseményen Zsemberi Zoltán, a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatója és Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót.

– A 2020-as COVID járvány átalakította az oktatásunkat. Nagyon gyorsan át kellett állni a tantermi oktatásról a digitális oktatásra. Sajnos ebben az időszakban nem mindenkinek állt rendelkezésére az az infrastruktúra, amire ehhez szükség lett volna. Ezért a kormán 2022 tavaszán elindította az RRF-1.2.1-es projektet, s lehetővé tette az akkori 5-es és 9-es tanulóknak, hogy pályázhassanak és igényelhessen gyermekeiknek. A program ma már a harmadik szakaszához érkezett. A Jászberényi Tankerületi Központban 1 645 darab laptopot adunk át most három nap alatt. A Jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnáziumban összesen 165 tanuló kap laptopot. Ezekkel a gépekkel mindenkinek lehetősége lesz, hogy versenyképes tudásra tehessen szert. Köszönöm a kormánynak, a Klebelsberg Központnak, az iskola dolgozóinak és a szülőknek, hogy pályáztak – mondta Zsemberi Zoltán, majd átadta a szót Pócs Jánosnak.

A Jászság országgyűlési képviselője ezúttal is felelevenítette azt az időszakot, amikor a tankerületi rendszerről döntöttek a parlamentben. Mint mondta, voltak fenntartásai neki is a rendszerrel kapcsolatban, de mára kiderült, hogy jó döntést hoztak.

– A Jászsági Tankerületi Központnak köszönhetően az elmúlt években mintegy 5 milliárd forintos fejlesztés érkezett. Ez azért nagyon fontos, mert ez az 5 milliárd forint nem az iskolákat, nem az önkormányzatokat és nem a szülőket terhelte. A tankerületii központok létrehozásával azt is demonstrálni szerettük volna, hogy számunkra minden gyermek egyformán fontos. Ez a mai laptop átadás is ezt bizonyítja. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki részese ennek a programnak – mondta Pócs János, aki azt is megjegyezte, hogy országosan összesen 193.702 darab notebook kerül a diákokhoz és a pedagógusokhoz a projekt keretében.

A projekt keretében négy éven át, felmenő rendszerben a felső tagozatos és középiskolás diákok szülei (törvényes képviselői) igényelhetnek gyermekük számára személyes használatra szolgáló notebookot.

A Jászberényi Tankerületi Központ intézményeiben 1642 db Dell Latitude 3140, ASUS BR1100F, Lenovo 300w, HP Pro x360 Fortis 11 laptop kerül kiosztásra.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?