Megtekintések száma: 124
0 0
Olvasási idő:1 perc, 30 másodperc

A 2019-2024-es önkormányzati ciklust városunkban az a közmeghallgatás zárta, amelyet szeptember 24-én délután a Déryné Rendezvényház emeleti nagytermében tartottak. A leköszönő képviselő-testület 13 tagja hallgathatta meg a megjelent lakosok észrevételeit, gondját, baját és helyenként dicséretét is.

A közmeghallgatás bevezetőjében Budai Lóránt polgármester az elmúlt év fejlesztéseiről adott képet a megjelenteknek. Ismertette, hogy milyen pályázatokon szerepelt sikeresen a város, s ezeknek köszönhetően milyen fejlesztések, felújítások valósultak meg, melyekről egyébként lapunkban folyamatosan tájékoztatást kaptak olvasóink. Szólt a polgármester a jelenleg is zajló beruházásokról (Malom-projekt, Tiszti Klub), s arról is, hogy tervezik például a közvilágítás korszerűsítését is. Az energiaárak alakulása pedig arra késztette az önkormányzatot, hogy sikeres pályázat eredményeként öt önkormányzati ingatlanra is napelemek kerültek. Budai Lóránt jelezte, hogy a tervezett kerékpárút építés is a megvalósulás útján halad. A polgármesteri összefoglaló után a lakosság megjelent képviselői kaptak szót.

Voltak, akik megköszönték a környezetükben megvalósult felújításokat, fejlesztéseket, s olyanok is, akik újabb problémákat vetettek fel. Nem volt új a nap alatt, hiszen szinte minden felvetés folyamatosan napirenden van. Így a városi Zagyva állapota, a fák kivágása és telepítése, a közutakon való közlekedési morál, a város tisztasága is napirendre került.

A közmeghallgatás végén Budai Lóránt megjegyezte, hogy a hamarosan megalakuló új képviselő-testületnek lesz dolga bőven, de igazán eredményt csak akkor tudnak bizonyos területeken elérni, ha abban a lakosság is segítségükre lesz.

– Mert hiába helyezünk ki egyre több szemétgyűjtő edényzetet a városban, ha a városlakók nem használják rendeltetésszerűen azokat. Azaz, feladatban nem lesz hiány a következő öt évben sem, de a kihívásoknak csak akkor tudunk megfelelni, ha ebben a város lakossága is partner lesz – mondta a polgármester, aki ezzel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy nemcsak jogai vannak a városlakóknak, hanem kötelességeik is.

Szántai Tibor