Megtekintések száma: 21
0 0
Olvasási idő:49 másodperc

Egykoron Jászberény a Lehel kürtje mellett a Lehel Hűtőgépgyárról volt híres. A privatizáció óta több mint 30 év telt el, s így már igazán csak a történelem része ez az ipari üzem, amelynek termékei a világ minden részébe eljutottak. Ennyi idő távlatából is vannak azért még köztünk olyanok, akik ma is jól emlékeznek azokra az időkre.

Az Ifjúsági Házban hetente kétszer találkoznak egymással a Lehel Hűtőgépgyár Nyugdíjas Klubjának tagjai. Összejöveteleiken felelevenítik emlékeiket, beszélgetnek, s játékkal is töltik az időt. No, meg köszöntik is egymást, ha valakinek születésnapja van.

A napokban Berkó Józsefnét (a fotón középen világos kék felsőben) köszöntötték, aki a 80. életévét töltötte be. Ilyen ünnepi alkalmakkor természetesen sütemények is kerülnek az asztalra, s a szokásosnál is hangulatosabb a találkozó.

Bár többüknek nem könnyű már a mozgás, de akkor is felkerekednek, hogy találkozhassanak egymással, s felidézzék a régi időket. Azt, amikor – nem túlzás – világhírű volt a Lehel Hűtőgépgyárban termelt szifon és hűtőszekrény.

A klub tagjainak jó egészséget és sok-sok további találkozást kívánunk!