Megtekintések száma: 50
0 0
Olvasási idő:4 perc, 25 másodperc

Az NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság piros csoportjában a hétvégén a 3. forduló mérkőzéseit rendezték. A Jászberényi KSE az ugyancsak győzelem nélkül álló Salgótarjáni KSE együttesét fogadta. A hazai győzelem esélyét rontotta, hogy a mieink legjobbja, James Edwin Kinney szemsérülés miatt nem léphetett pályára.

Nagy kérdés volt a találkozó előtt, hogy irányítója, „vezére” nélkül mire lesz képes a jászberényi csapat. Sajnos Kinney sérülése a legrosszabbkor jött, hiszen a Salgótarján ellen hazai pályán és a TF-BP ellen idegenben is nagy esély lett volna vele együtt a győzelemre. Így viszont a többieknek kellett megmutatni, hogy nélküle mire is mennek. Nos, egy percig tudta csak Kinney hiányát elviselni csapatunk.

A találkozó első percében két jó büntetőnek és egy sikeres középtávolinak köszönhetően 4-0-ra vezetett Puskás Artúr csapata. Ami viszont ezután következett, az maga a csőd volt. A vendégek támadásban és védekezésben is sokkal jobban játszottak, s már az első 10 perc végére 9 pontos előnyt harcoltak ki. A játék képe a folytatásban sem változott és a félidei pihenőre 47-34-es vendég vezetéssel mentek a csapatok.

Amikor már azt gondoltik, hogy ennél rosszabb nem jöhet, hát jött. A nagyszünet után hat perc alatt mindössze 2 pontot (!) szereztek a mieink, s a különbség tovább nőtt a csapatok között. Puskás Artúr forgatta a csapatát, de semmi sem segített. A záró 10 perc előtt már 23 pont volt a vendégek előnye. Gyengén védekeztünk, sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek, támadásban pedig semmi ötlet nem volt a játékunkban. Ráadásul a távoli dobásaink is rendre célt tévesztette.

A találkozó sorsa így a harmadik negyed végére eldőlt, s csak volt a kérdés, hogy a vendégek hány pontos különbségű győzelmet aratnak. A végére 29 pontra nőtt a salgótarjániak előnye, akik kiütéssel nyerték meg a találkozót.

Az utóbbi évek leggyengébb csapatteljesítményét nyújtotta a JKSE. Erre pedig Kinney hiánya sem magyarázat. 2A most mutasd meg” játék legjobbunk nélkül nagyon nem sikerült. Egyedül Csaba György dicsérhető a mieink közül, aki sokszor egyedül tört a palánk alá és szerzett pontokat.

A harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett az új szezonban a JKSE, de ahogy az előző két találkozón, úgy ezen a mieink közül került ki a mérkőzés MVP-je. Csaba György 23 pontot szerzett, szedett 8 lepattanót, s teljesítménye 25 VAL-t ért. Ezeket az egyéni sikereket igazán elcserélnénk már egy győzelemre, ahol legyen az MVP az ellenfélé, de a két pont a miénk.

Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE 55-84 (14-23, 20-24, 8-18, 13-19)

Jászberényi KSE: Dékány 6, Boka-Magó 8/6, Oroszi 4, Csaba 23, Zsók 4. Cs.: Csomós 6, Pintér 4/3, Német -, Sárközy -.

SKSE: Karanfilovszki, Cserényi Marcell 2, Kalassai 5/3, Hargitai 7/3, Ormai 10. Cs.: Kazy 22/3, Charlton 17/9, Cserényi Martin 12/12, Prodanovics 5/3, Rékasi 2, Simó 2, Balázs –

A találkozót követően a két vezetőedző így értékelte a látottakat:

Puskás Artúr a Jászberényi KSE vezetőedzője: – Gratulálok a Salgótarjánnak a győzelemhez, melyet teljesen megérdemelten szereztek meg, hiszen 40 percen át uralták a játékot. Szeretnék elnézést kérni szurkolóinktól, akiket ezúttal cserbenhagytunk. A felelősség az enyém, mert nem sikerült úgy felkészíteni a csapatomat erre a fontos mérkőzésre, ahogy kellett volna. A legfájóbb, hogy nagyon könnyen megadtuk magunkat, s nem láttam azt a harciszellemet a pályán, ami jellemzett bennünket egy héttel ezelőtt, a Dávid Kornél KA elleni találkozó második félidejében. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de a bajnokság nem áll meg. Nekem, mint edzőnek rendet kell tenni a fejekben és össze kell kapnunk magunkat, mert sorban jönnek a nehezebbnél nehezebb meccsek. Végül köszönöm a szurkolóink támogatását, amelyet ezúttal nem tudtunk megszolgálni.

Dániel Péter, a Salgótarjáni KSE vezetőedzője: – Először is gratulálok a csapatomnak. Azt gondolom, hogy magabiztosan nyertük meg ezt a meccset. Igaz, az ellenfélnek volt egy fontos hiányzója, de azért a sportban nem úgy működnek a dolgok, hogyha kiveszel egy csapatból x pontot, akkor ők annyit is gyengülnek. Ilyenkor még inkább vissza szokott zárni egy csapat. Biztos voltam abban, hogy a Jászberény mindenképpen a győzelemre fog törekedni, hiszen az első két forduló nem sikerült nekik sem. Jogos volt a kérdés: Hol kezdjék el a győzelmek gyűjteni, ha nem otthon a Salgótarján ellen? Ezzel együtt tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattunk. Betartottuk a megbeszélteket, s meg tudtuk valósítani azt, amit a héten gyakoroltunk. Azt gondolom, ennek köszönhető, hogy ilyen magabiztosan nyertünk Jászberényben.

A 3. forduló további eredményei:

Újbuda MAFC – Vasas Akadémia 69-88

Óbudai Kaszások – PHOENIX-MT Fót 88-92 hosszabbítás után

MEAFC-Peka Bau – Kometa Kaposvári KK 75-128

BKG Príma Akadémia – TF-BP 92-81

DEAC U23 – HÜBNER Nyíregyháza BS 66-65

Szabadnapos volt: Dávid Kornél KA

Az NB I/B-s felnőtt kosárlabda-bajnokság piros csoportjának állása a 3. forduló után:

  1. Kometa Kaposvári KK 3 gy 0 v
  2. BKG Príma Akadémia 3 gy 0 v
  3. DEAC U23 3 gy 0 v
  4. Dávid Kornél KA 2 gy 0 v
  5. Vasas Akadémia 2 gy 1 v
  6. Phoenix-MT Fót 2 gy 1 v
  7. Újbuda MAFC 1 gy 1 v
  8. Salgótarjáni KSE 1 gy 2 v
  9. HÜBNER Nyíregyháza BS 1 gy 2 v
  10. Óbudai Kaszások 1 gy 2 v
  11. Jászberényi KSE 0 gy 3 v
  12. TF-BP 0 gy 3 v
  13. MEAFC-Peka Bau 0 gy 3 v

A bajnokság 4. fordulójában a JKSE Budapesten, a TF-BP ellen lép pályára.

  1. forduló – október 20.

18:45 óra: TF-BP – JKSE

Ludovika Aréna

Hajrá JKSE!

Fotó: Gémesi Balázs