Megtekintések száma: 30
0 0
Olvasási idő:4 perc, 6 másodperc

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a hét végén az új szezon második fordulójának mérkőzéseit rendezték. A JKSE szombaton délután mutatkozott be hazai pályán a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapata ellen.

Nem volt könnyű helyzetben Puskás Artúr, a mieink vezetőedzője, hiszen Csaba György egész héten lázas beteg volt, s edzés nélkül vállalta a játékot. Nagy kérdés volt, hogy mennyit bír, s mit tud segíteni csapatának ebben a helyzetben. A másik komoly gondot az ellenfél három rutinos játékosának, Szabónak, Tóthnak és Duricsnak a semlegesítése okozhatta. Mint kiderült, sajnos okozta is, mert az első negyedben minden úgy történt, ahogy azt a vendégek eltervezték.

A mieink, mintha nem lettek volna jól ráhangolódva a kezdésre, sok hibával játszottak. Puha volt a védekezésünk és gyenge a támadójátékunk. Több ziccert és büntetőket is hibáztunk. Puskás Artúrnak már három és fél perc után időt kellett kérnie, de ez sem segített. Az első tíz percben az történt a pályán, amit a vendégek akartak, s ennek 12 pontos DKKA vezetés lett az eredménye (15-27). A második negyedben már jobban kosárlabdáztak Pintérék, de ezt a felvonást is a vendégek nyerték három ponttal (16-19), s a nagyszünetre 15 pontos hátránnyal mehetett csapatunk (31-46).

A harmadik negyed nagyszerűen alakult, hiszen folyamatosan sikerült a hátrányt csökkenteni, s a záró tíz perc előtt már csak 2 pont volt a vendégek előnye. Ebben a játékrészben ők hibáztak sokkal többet, s ezt Pintér vezérletével a mieink jól használták ki.

A záró játékrészben egyszer sikerült a vezetést is átvenni a mieinknek, ám kétpontos előnyünknél kétszer is triplát rontottunk, s ezt a vendégek azonnal megbüntették. A találkozó hajrájában sokkal koncentráltabbak voltak a DKKA játékosai, s agy a mérkőzés végén ők örülhettek a győzelemnek (69-75).

Mi pedig szomorkodhattunk, mert az első elrontott tíz perc után nagyot küzdöttek kosarasaink, de a 15 pontos hátrány ledolgozásához nagyon sok energiára volt szükség, amely hiányzott a végjátékból. Sajnos sok volt a kihagyott büntetőnk (12/21), s a távoli dobásaink sem sikerültek igazán (5/36). No, és hiányzott egy egészséges Csaba György, aki betegen is megtette, amit tudott azokban a percekben, amikor pályán volt. Remélhetőleg a következő játéknapon, amikor ismét hazai pályán a salgótarjániakat fogadjuk, már ő is sokkal jobb állapotban lesz. Részsiker, hogy a találkozó MVP-je Pintér Dávid lett, a ki a 20 szerzett pontja mellett 8 lepattanót is szerzett és 27 Val-lal zárta a találkozót.

Jászberényi KSE – Dávid Kornél KA 69-75 (15-27, 16-19, 21-8, 17-21)

Jászerényi KSE: Kinney 8, Dékány 8, Boka-Magó 14/12, Oroszi 1, Zsók 2. Cs.: Pintér 20/3, Csaba 11, Csomós 5, Német -.

Dávid Kornél KA: Tóth 12/6, Simon 5/3, Góbi 3/3, Szabó 14/3, Durics 12/9. Cs.: Denk. 14/6, Molnár 0/6, Somogyfoki 5/3, Kuttor -, Keller V. -, Büki -.

A találkozót követően így értékeltek a vezetőedzők:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a Dávid Kornál KA szerintem megérdemelt győzelméhez Egy nagyon rutinos, tapasztalt együttes, amely fizikálisan is erősebb mint az én gárdám. Jól kihasználták, hogy az első negyedet gyakorlatilag „ezüst tálcán” felkínáltuk nekik. Az a legnagyobb tanulsága ennek a mérkőzésnek számunkra, hogy ebben az osztályban nekünk nem fér bele, hogy ilyen puhán kezdjünk egy találkozót. Úgy kellett volna kezdenünk, ahogy a második félidőben mínusz 15-nél játszottunk. Akkor eltüntettük ezt a különbséget, s teljesen elbizonytalanítottuk ellenfelünket. Sajnos a visszazárkózás során olyan sok energiát elégettünk, ami hiányzott a végjátékban. Ráadásul Csaba Gyuri egész héten lázas volt és nem tudott együtt készülni a csapattal. Ezúton is köszönöm meki, hogy egyáltalán vállalta a játékot. A végére elfogytunk lábbal és fejben is elfáradtunk, s rossz döntéseket hoztunk. Így ez az üldözőverseny végül nem a mi javunkra dőlt el.

Vladimir Krstic, a Dávid Kornél KA vezetőedzője: – Jó volt játszani Jászberényben, mert a szurkolók remek hangulatot teremtettek a csarnokban. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, amelyért az első félidei jó játékunk után alaposan meg kellett küzdenünk. Az első két negyedben jól játszottunk, domináltunk védekezésben és támadásban is, s ez 15 pontos előnyt jelentett számunkra. A második félidőben sok rossz döntést hoztunk, s ellenfelünk visszajött a mérkőzésbe. Szerencsére a felzárkózás sokat kivett a jászberényiekből, s így a végjátékban ismét a mi akaratunk érvényesült.

A 2. forduló további eredményei:

Salgótarjáni KSE – BKG Príma Akadémia 83-94

TF-BP – DEAC U23 79-83

Kometa Kaposvári KK – HÜBNER Nyíregyháza BS 99-68

Vasas Akadémia – MEAFC-Peka Bau 77-56

Phoenix-MT Fót – Újbuda MAFC 73-83

Két forduló után már csak öt csapat veretlen (Kometa Kaposvári KK, BKG Príma Akadémia, DEAC U23, Dávid Kornél KA és Újbuda MAFC), míg öt csapat – köztük a JKSE – nyeretlen.

A 3. forduló párosítása:

október 11. – péntek

17:00 óra: MEAFC-Peka Bau – Kometa Kaposvári KK

október 12. – szombat

16:45 óra: Óbudai Kaszások – Phoenix-MT Fót

17:00 óra: Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE

17:30 óra: Újbuda MAFC – Vasas Akadémia

október 13. – vasárnap

17:00 óra: BKG Príma Akadémia – TF-BP

17:30 óra: DEAC U23 – HÜBNER Nyíregyháza BS

Hajrá JKSE !