Megtekintések száma: 43
0 0
Olvasási idő:1 perc, 51 másodperc

A Jászsági Menedzser Klub Egyesület 2017-ben szervezte meg először a Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferenciáját. Október 18-án, pénteken a sorban hatodik konferencián a központi téma a helyi és az országos felsőoktatás jelene és jövője lesz, tudtuk meg a konferenciával kapcsolatos sajtótájékoztatón, melyet a CO-OP Star Zrt. központjában tartottak október 7-én délután.

A dr. Rédei István, a Jászsági Menedzser Klub elnöke, Szatmári Zoltán a szervezet alelnöke és dr. Nagy János György, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusának főigazgatója által közösen tartott sajtótájékoztatón sok érdekes információ elhangzott. Többek között az is, hogy a Jászságnak milyen fontos a helyi műszaki felsőoktatás megszervezése. A térségünkben működő vállalatoknak, cégeknek, vállalkozásoknak nagy szüksége van képzett műszaki szakemberekre, s ezt felismerve a Jászsági Menedzser Klub Egyesület faladatának tekintette a helyi műszaki felsőoktatás megszervezését. A kezdeményezés egybe vágott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campus vezetőségének terveivel is, s alapos előkészítés után ez év júliusában megszületett a megállapodás az Óbudai Egyetemmel, a gépészmérnök BSc képzés kapcsán.

Dr. Nagy János György hangsúlyozta, hogy a képzés megvalósításában milyen fontos szerepet játszott a Jászsági Menedzser Klub Egyesület, a Jászberényi Campus előző főigazgatója, dr. Varró Bernadett és Pócs János országgyűlési képviselő. Egyben örömének is hangot adott, hogy ők lehetnek a házigazdái ennek a nagyszerű rendezvénynek.

A konferencia előadói több szempontból világítják meg a képzés jelentőségét, megvalósításának módját és hasznosulásának jelentőségét. A képzésben részt vállaló két egyetem képviselői bemutatják az együttműködésük újszerű modelljét, jövőbeni terveiket és az ezzel kapcsolatos feladatokat. A konferencián szót kapnak a Jászságban meghatározó műszaki cégek képviselői is, akik megfogalmazhatják céljaikat és igényeiket is a képzéssel kapcsolatban.

Dr. Rédei István köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak – Jászberény Városi Önkormányzat, JNSZ Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, Jászok Egyesülete -, valamint a konferenciának helyet adó Eszterházy Károly Egyetemnek is. Külön kiemelte, hogy az idei konferencia fővédnöke dr. Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter.

Számos újdonság is lesz a konferencia menetében. Így például bemutatkozik a Csányi Alapítvány Jászsági Közösségi Házának Jász-Stones csapata, akik Ausztráliában innovációs díjat nyertek. Bemutatják a Vakok Univerzális Kommunikációra (VUK) készített innovációjukat és Lego robot programozásukat is. A konferenciához kapcsolódóan a Jászberényi Campus Zirzen Janka Kollégiumában lévő Sáros András Kiállítóteremben október 18-án 15 órakor nyitják meg Sáros András festőművész emlékkiállítását. Elismerések átadására is sor kerül a nap során.