Megtekintések száma: 38
0 0
Olvasási idő:1 perc, 7 másodperc

Idén 20. alkalommal rendezte meg a Területi Príma Díjátadó gálát szeptember 16-án, hétfőn Szolnokon, a Szigligeti Színházban a Vállalkozók és Szolgáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezete. A Príma díjak mellett számos más elismerést is átadtak, köztük az Év Autószerelő Mestere díjat is, melyet a jászberényi Beszteri József vehetett át.

Beszteri József 1965-ben született Jászberényben. Tanulmányait a Gyakorló Általános iskolában kezdte, majd a Klapka György Szakmunkásképzőben végzett az autószerelői szakon. Oktatói, Telek József és Papp Lajos alaposan megtanították és megszerettették vele az autószerelő szakmát. Szakmai gyakorlatát a Műszeripari Szövetkezetnél töltötte. Első munkahelye a Jászberényi Volán telepen volt, majd a Szabó szervízben, illetve a Ford szervízben dolgozott, mint szervízvezető. Ezen idő alatt letett a mestervizsgát, majd egyéni vállalkozó lett. Később bt-t alapított a feleségével. Szorgalmasan, apránként, lépcsőről-lépcsőre építette fel a műhelyét. Felesége segítségével kezdte a vállalkozást, a papírmunkát és a fizikai munkát megosztották egymás között. Folyamatosan vállalta fiatal autószerelők oktatását. A tanulók fegyelmet és pontosságot tanulhattak tőle. A műhelye, amit folyamatosan fejleszt, mindig ragyog a tisztaságtól. A legmodernebb futóműbeállító, a zöldkártyagép, a diagnosztikai műszerek mind megtalálhatók műhelyében. Mindezek mellett folyamatosan képezte is magát, hogy meg tudjon felelni a szakma mindekori követelményeinek.

Gyermekei közül Attila apja nyomdokait követve gépészmérnök lett. Lánya, Bettina angol-olasz tanárnő lett.

A díj odaítélése során azt is kiemelték, hogy Beszteri József mindig arra törekszik, hogy ügyfelei megelégedésére végezze munkáját.