Megtekintések száma: 19
0 0
Olvasási idő:2 perc, 48 másodperc

A Worm Angels – FTC-Telekom találkozóval október 4-én, pénteken vette kezdetét a 2024-2025-ös bajnoki szezon a jégkorong Andersen Ligában. Egy nappal később újabb négy mérkőzést rendezetek, köztük a Sportországi Cápák – Lehel HC összecsapást, amely a mieink győzelmével zárult.

Az új bajnoki szezon első találkozóján az FTC-Telekom idegenben győzte le a Worm Angels csapatát. A forduló további négy találkozójának végén a hazaiak csak egyszer örülhettek győzelemnek, míg három találkozó is vendégsikerrel ért véget. Számunkra a legfontosabb a tavalyi szezonban második helyen végzett csapatunk, a Lehel HC bemutatkozása volt, amely jól sikerült.

A Sportországi Cápák ellen idegenben is a mieink voltak az esélyesebbek, de ezt a jégen is bizonyítani kellett, ahogy azt a fiúk meg is tették. Az első harmad 12. percében Ivan Bolhov révén szerzett vezetést csapatunk (0-1), ám három perccel később a hazaiak Kékesi Bence Zoltán révén egyenlítettek. Magasabb fokozatra kapcsoltak fiaink és a 17. percben Görbe Balázs (1-2), majd a 19. percben Alexsandr Prilutskii (3-1) talált a hazaiak kapujába. Így húsz perc után két góllal vezetett csapatunk.

A második 20 percben is a mieink domináltak. Fölényüket két újabb találat is jelezte. A 32. és a 34. percben is Nyika Sándor talált a hazaiak kapujába, s így kétharmadnyi játék után 5-1-re vezetett csapatunk. A mérkőzés kimenetel ekkorra már eldőlt, de a csapatok a záró harmadban is mindent beleadtak. Ebből pedig látványos gólpárbaj alakult ki. A 47. percben Vizi Ádám (2-5), majd a 48. percben Schwarz Ádám Kristóf (3-5) talált a kapunkba és a hazaiak két gólra felzárkóztak. Szerencsére nem sokat késett a mieink válasza sem. A 49. perc végén, az 50. perc elején alig negyven másodperc alatt gyorsan visszaállt a 4 gólos különbség. Előbb Alexsandr Prilutskii, majd Petr Nekhaenko szerzett gólt, s ekkor 3-7 állt az eredményjelzőn. Ám még messze nem volt vége a gólfesztiválnak. Glofár Zsombor alakította 4-7-re az eredményt, majd Alexsandr Prilutskii megszerzet önmaga harmadik, csapatunk nyolcadik találatát (4-8). Két perccel a játékidő vége előtt Pinczés Olivér góljával alakult ki a végeredmény (4-9).

Sportországi Cápák – LEHEL HC 4-9 (1-3, 0-2, 3-4)

A találkozón látottakat az egyesület Facebook oldalán Rusznyák Szilárd vezetőedző így értékelte: – Nagyon vártuk már az első meccset. Megbeszéltük, hogy jól állunk bele és megpróbáljuk az első harmadban eldönteni a találkozó sorsát. Az ellenfelünk nagyot küzdött és a kapusuk kiválóan teljesített, ezért az eredményben közel tudtak maradni. A harmadik harmadban sokat volt nálunk a korong, ami tetszett is, viszont ami nem, hogy elkezdtünk hanyag megoldásokat csinálni, amivel rossz helyzetbe hoztuk a kapusunkat és a hátsó szekciót is! Ezerszer megbeszéltük, hogy a legfontosabb szempont, hogy a védekezésünk rendben legyen, teljesen mindegy mennyi az eredmény. Jövő héten a Vasas csapata érkezik, akik ellen sokkal jobban kell majd teljesítenünk.

Az első forduló további eredményei:

Worm Angels – FTC-Telekom 2-3

OHA – Egerszegi Titánok 5-2

Goodwill Pharma Szeged – UNI GYŐR ETO HC 4-7

MAC Ikonok – Vasas SC 1-7

Legközelebb október 12-én lép pályára a Lehel SC, amikor csapatunk hazai pályán is bemutatkozik majd az új szezonban.

  1. forduló – október 12.

18:00 óra: Lehel HC – Vasas SC

Jászberényi Jégcsarnok

A második forduló további mérkőzései:

október 12. – szombat

17:45 óra: FTC-Telekom – UNI GYŐR ETO HC

19:00 óra: Egerszegi Titánok – Worm Angels

19:00 óra: Sportországi Cápák – Goodwill Pharma Szeged

20:30 óra: MAC Ikonok – OHA

Hajrá Lehel HC !