Megtekintések száma: 27
0 0
Olvasási idő:2 perc, 57 másodperc

Mozgalmas hétvégéje lesz sportcsapatainknak, hiszen lassan minden olyan csapatsportágban, ahol városunk érdekelt, megkezdődött a 2024/2025-ös bajnoki szezon. Ezen a hétvégén a kosarasaink, a labdarúgóink is hazai pályán szerepelnek, s megkezdődik a jégkorongozóknál az Andersen Liga is.

Kosárlabda

Az NB I/B piros csoportjának nyitó fordulójában a JKSE 96-84-re szenvedett vereséget a BKG Príma Akadémia otthonában. A nyáron alapos vérfrissítésen átalakult csapatunk nagyot küzdött szigetszentmiklósi csarnokban, de csak megszorongatni tudta a jó erőkből álló házigazdákat. Ahhoz, hogy a második fordulóban az újonc Dávid Kornél AK ellen sikerrel vegyük az újabb játéknapot, kevesebb eladott labda és a palánk alatti jobb védekezés szükségeltetik.

A Dávid Kornél AK jól mutatkozott be a bajnokságban, hiszen hazai pályán 79-73-ra legyőzte az Óbudai Kaszások csapatát. Az újonc soraiban rutinos, egykori NBI A-csoportos játékosok mellett egy remek idegenlégiós, valamint ügye fiatalok szerepelnek. Legyőzésükhöz fegyelmezett játékra, szigorú védekezésre és jó támadójátékra lesz szükség, amire képes is csapatunk.

A felnőtek mérkőzése után a két egyesület U21-es csapata is megmérkőzik egymással.

Kosárlabda NB I/B piros csoport 2. forduló

október 5. – szombat

17:00 óra: Jászberényi KSE – Dávid Kornél KA

Bercsényi Játékcsarnok

U21-es mérkőzés 2. forduló

október 5. – szombat

19:15 óra: Jászberényi KSE – Dávid Kornél KA

Hajrá JKSE!

Jégkorong

Október 4-én, pénteken a Worm Angels – FTC-Telekom találkozóval megkezdődik a 2024/2025-ös szezon az Andersen Ligában is. A Lehel HC csapata, amely tavaly a második helyen végzett, az új pontvadászatot egy nappal később, a Mátyásföldi Jégcsarnokban, a Sportországi Cápák ellen kezdi. Mivel a mieink az új szezonban is legalább a döntőbe szeretnének kerülni, így nem kérdés, hogy a győzelem megszerzésének reményében lépnek majd jégre.

Andersen Liga 1. forduló

október 5. – szombat

19:30 óra: Sportországi Cápák – Lehel HC

Mátyásföldi Jégcsarnok

Az U21-es bajnokságban már a hatodik mérkőzését játssza október 6-án, vasárnap a Lehel HC csapata. Az elmúlt öt fordulóban háromszor volt sikerélménye fiataljainknak, míg két találkozójukat elveszítették.  A hatodik játéknapon nem lesz egyszerű feladata a csapatnak, hiszen a bajnokesélyes győrieket fogadják.

A mieink egy hazai győzelemmel, míg a vendégek egy hazai, szétlövéses vereséggel melegítettek az egymás elleni találkozóra. A Lehel HC 3-1-re győzött a Sportországi Cápák ellen, míg a győriek 5-4-re kaptak ki a Dunaújvárosi Acélbikáktól.

A tabellán a hat mérkőzésből 16 pontot szerző dunaújvárosiak állnak az élen, az öt mérkőzésen 13 pontot szerző győriek és az ugyancsak öt mérkőzésből 9 pontot szerző Lehel HC előtt.

Azaz, rangadó vár U21-eseinkre, akik képesek lehetnek megszorongatni, akár le is győzni a bajnoki cím egyik várományosát.

 U21-es bajnokság

október 6. – vasárnap

18:00 óra: Lehel HC – UNI GYŐR ETO HC

Jászberényi Jégcsarnok

Hajrá Lehel HC!

Labdarúgás

A tószegi vereséget követően a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei I. osztályban szereplő JFC hazai környezetben a szajoliak ellen javíthat. Hat fordulót követően egyetlen pont és egy hely választja el egymástól a csapatokat a tabellán. A szajoliak 11, a mieink 10 pontot szereztek eddig. Azaz, hazai siker esetén a két csapat helyet cserélhet a táblázaton.

A JFC eddigi két hazai mérkőzését fölényesen nyerte (Tiszaszentimre ellen 6-2, Kisújszállás ellen 8-1), míg a szajoliak idegenbeli mérlege egy győzelem (Kunszentmárton ellen), egy döntetlen (Jánoshidán) és egy vereség (Lurkó Focimánia FK). A papírforma egyértelműen a mieink mellett szól, de nagy kérdés, hogy a tószegi 0-3 hatása benne lesz-e még a csapatban.

JNSZ Vármegyei Labdarúgó I. osztály

  1. forduló – október 6. vasárnap

14:30 óra: Jászberényi FC – Szajoli KLK

Jászberényi Városi Stadion

Hajrá JFC!